Rast Makamından Roman Havasına - Son Dakika
Güncel

Rast Makamından Roman Havasına

Rast Makamından Roman Havasına

Nilüfer Kadın Korosu bir ilke imza attı.

11.03.2013 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez, mensupları Roman olmayan bir koro Roman şarkılarını seslendirirken, izleyenler hem alkışladı hem de olduğu yerde oynayarak eğlendi.

Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapılan ve geliri Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği'ne bırakılan gecede Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de sahneye çıkıp şarkı söyledi.

Tüm konserlerini sosyal sorumluluk çerçevesinde "kadın" ve "eğitime destek" dernekleri için veren ve bu alanda haklı bir isim yapan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, sıradışı bir performansla bir ilke daha imza attı. Türkiye'de ilk kez, mensupları Roman olmayan bir koro Roman şarkılarını seslendirirken, izleyenler hem alkışladı hem de olduğu yerde oynayarak eğlendi. Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapılan ve geliri Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği'ne bırakılan gecenin sonunda Şef Dr. Aysel Gürel'e koro adına çiçek vererek kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, yetiştirme yurdu yararına yapılan bu geceye destek ve emek verenlere teşekkür etti. İstek üzerine peş peşe üç şarkı okuyan Başkan Bozbey, yoğun alkış aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu'na desteklerinden dolayı teşekkür eden Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Çıngıloğlu, kız yurdunda kalan öğrencilerin kendi elleri ile yaptığı çalışmaları armağan etti. Geceye katılan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul da "Kadının sosyal hayattaki varlığının en güzel örneklerinden birini ortaya koyan Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu'nu çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde düzenlenen konser, Şef Dr. Aysel Gürel'in sözlerini yazıp bestelediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca da kadın marşı olarak kabul edilen hicaz marş "Kadına Şiddet olmasın" ile başladı. Birinci bölümde rast makamında birbirinden güzel şarkılar seslendirilirken, Evita Dans Merkezi'nden dansçılar da vals gösterisiyle geceye renk kattı.

ROMAN HAVASIYLA YER YERİNDEN OYNADI

İkinci bölümde ise "Karaçalı gibi", "Hamamcı teyze", "İndim dereye taş bulamadım", "Çiçekçi kız", "Bu fasulya", "Gül Ali", "Sevenleri sevdiğine", "İlle de Roman olsun" gibi çok bilinen ve sevilen Roman şarkılarını seslendiren Koro, izleyenleri coşturdu. Birinci bölümde Ayten Güvenoğlu, Vildan Öztürk, Safiye Kurtaraner, Rahmiye Alkan , Roman şarkılarında ise Müşerref Şen, Aynur Öztan, Figen Şenyüz ve Yünel Zorlubaş solist olarak görev yaptı. Sunuculuğu ise Aynur Özpazarbaşı üstlendi.

Şef Dr. Aysel Gürel, koronun 2012'deki konserlerle yardım derneklerine yaklaşık 50 bin lira maddi katkı sağladığını belirterek, bu rakamı daha da yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bestelediği hicaz marşın kabul edildiğinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca resmi yazıyla kendisine bildirildiğini belirten Aysel Gürel, "Bu marşın kadınlarla ilgili her etkinlikte söylendiğini, seslendirildiğini görmek benim için çok büyük mutluluk olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rast Makamından Roman Havasına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement