Rauf Denktaş'ın Vefatının 4. Yılı - Son Dakika
Güncel

Rauf Denktaş'ın Vefatının 4. Yılı

Görüntü Dökümü: Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılında KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın kabrine çelenk koyması, Denktaşın eşi Aydın Denktaş'ın kabrine çelenk koyması, Saygı duruşunda bulunulması, Akıncı'nın konuşması, Denktaş'ın kabri başında dualar okunması, Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılı Denktaş, 4. ölüm yılında Lefkoşa'daki kabri başında anıldı KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: "Zor bir tarihsel dönemeçte halkına kılavuzluk yapmış olan Rauf Raif Denktaş'ın Kıbrıslı Türklerin toplumsal mücadelesindeki yeri unutulmayacaktır" "Adil bir çözüm için tüm iyi niyetimizle çalışıyoruz.

13.01.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılında KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın kabrine çelenk koyması,

Denktaşın eşi Aydın Denktaş'ın kabrine çelenk koyması,

Saygı duruşunda bulunulması,

Akıncı'nın konuşması,

Denktaş'ın kabri başında dualar okunması, Rauf Denktaş'ın vefatının 4. yılı

Denktaş, 4. ölüm yılında Lefkoşa'daki kabri başında anıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı:

"Zor bir tarihsel dönemeçte halkına kılavuzluk yapmış olan Rauf Raif Denktaş'ın Kıbrıslı Türklerin toplumsal mücadelesindeki yeri unutulmayacaktır"

"Adil bir çözüm için tüm iyi niyetimizle çalışıyoruz. Kıbrıslı Türklerin eşitliğinden, özgürlüğünden ve güvenliğinden taviz vermeyecek bir anlaşma için çaba harcıyoruz"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, vefatının 4. yılında Lefkoşa'daki kabri başında anıldı.

Denktaş'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Kurucu Cumhurbaşkanı'nın eşi Aydın Denktaş, bakanlar, milletvekilleri, sendika ve dernek temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, törende yaptığı konuşmada, merhum Rauf Raif Denktaş'ın çalkantılı bir konjonktürde adadan silinme tehdidiyle karşı karşıya bırakılan Kıbrıslı Türklere siyasal önderlik yapmış önemli bir kişilik olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkünün uluslararası hukukun bir parçası haline dönüşmesinin toplumsal varlığı bakımından son derece hayati bir ihtiyaç haline geldiğini ifade eden Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette tıpkı merhum Denktaş'ın kendi döneminde yaptığı gibi bizler de yaşadığımız dönemin ihtiyaçlarını hesaba katan, şimdiki zamanın ruhuna uygun bir yol aramaya mecburuz. Bu nedenledir ki adil bir çözüm için tüm iyi niyetimizle çalışıyoruz. Kıbrıslı Türklerin eşitliğinden özgürlüğünden ve güvenliğinden taviz vermeyecek bir anlaşma için çaba harcıyoruz."

Cumhurbaşkanı Akıncı, anlaşma çabasını ortaya koyarken toplumsal mücadelenin bir süreç işi olduğunu hiç akıldan çıkarmadıklarını belirterek merhum Denktaş'ın da müzakerelerde elde ettiği uzlaşı ve kazanımlardan yararlandıklarını vurguladı.

"Kıbrıslı Türkler, geçmişin birikimiyle bugünün dinamizmini harmanlayarak bu adada hak ettiği koşullarda yaşamayı başaracaktır" diyen Akıncı, "Zor bir tarihsel dönemeçte halkına kılavuzluk yapmış olan Rauf Raif Denktaş'ın Kıbrıslı Türklerin toplumsal mücadelesindeki yeri unutulmayacaktır. Onu saygı ve rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Akıncı, anıt özel defterini imzaladı. Akıncı deftere şunları yazdı:

"Aziz lider Rauf Raif Denktaş, aramızdan ayrılışının 4. yılında seni saygı ve rahmetle anıyoruz.

İki ay önce 32. yılını idrak ettiğimiz KKTC'nin ekonomisi ve demokrasisi ile güçlü bir yapıya kavuşması ve bu çerçeve varılacak çözümde iki eşit kanattan birisi olarak ilelebet varlığını sürdürmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Ulaşacağımız çözümde Kıbrıs Türk halkının eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşaması ve gelecek kaygısı taşımaması temel ilkelerimiz arasındadır. Bu düşüncelerle seni bir kez daha saygı ile anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Törenin ardından Denktaş'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rauf Denktaş'ın Vefatının 4. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement