Ravza Kavakçı Kan: "28 Şubat Sanıkları Aynı Fetö'nün Darbe Sanıklarına Benzer Hikayeler Anlatıyor" - Son Dakika
Güncel

Ravza Kavakçı Kan: "28 Şubat Sanıkları Aynı Fetö'nün Darbe Sanıklarına Benzer Hikayeler Anlatıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 28 Şubat darbesinin sanıklarının, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin görülen davaların sanıklarına benzer hikayeler anlattığına vurgu yaparak, sanıkların asıl mağdurların kendileri olduğunu iddia ettiğine dikkat çekti.

13.02.2018 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, 28 Şubat darbesinin sanıklarının, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin görülen davaların sanıklarına benzer hikayeler anlattığına vurgu yaparak, sanıkların asıl mağdurların kendileri olduğunu iddia ettiğine dikkat çekti.

28 Şubat darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 103 sanık hakkında açılan davanın 98. celsesi başladı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya sanıklar, taraf avukatları ve o dönemde mağdur olan çok sayıda vatandaş ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan katıldı.

Ankara Adliyesi önünde davaya ilişkin basın açıklaması yapan Ravza Kavakçı Kan, "Hem AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı teşkilatımızla, hem sivil toplum örgütleriyle, hem de milletvekillerimizle beraber büyük bir insanlık suçu olan 28 Şubat darbesinin hainlerinin yargılandığı mahkemeleri yakından takip ediyoruz. Ümit ediyoruz ki en yakın zamanda adalet tecelli edecek ve bu darbede insanların geleceklerini, hayallerini, bir ülkenin seçilmiş hükümetini ortadan kaldırmaya çalışan, demokrasiye darbe vuran zihniyete sahip kişiler adalet önünde hesap verecek" diye konuştu.

"FETÖ darbe mahkemelerinin sanıklarına benzer hikayeler dinliyoruz"

28 Şubat darbesine ilişkin açılan davada FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine benzer ifadeler kullanıldığına dikkat çeken Kavakçı Kan, "Biz, bu süreçte aynı FETÖ darbe mahkemelerinin sanıklarına benzer hikayeler dinliyoruz. Sanıklar asıl mağdurların kendileri olduğunu iddia ediyorlar. Hatta geçtiğmiz günlerde 'Başörtülülere ne oldu ki? Onlar hala hayatta. Asıl mağdur biziz' gibi ifadeler de kullandılar. Biz bu işin yakın takipçisiyiz ve adaletin tecelli edeceği günü, 28 Şubat darbesinin bütün faillerinin ve bu sürece katkıda bulunanların hesap vereceği günü sabırla bekliyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ravza Kavakçı Kan: '28 Şubat Sanıkları Aynı Fetö'nün Darbe Sanıklarına Benzer Hikayeler Anlatıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement