Raziye Ninenin "Susuz Yaz" Çilesi - Son Dakika
Yerel

Raziye Ninenin "Susuz Yaz" Çilesi

FATMA KALAY / MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'un Atakum ilçesinde, mahalle deposundan evine aktarılan suyun yılın 5 ayı akmaması nedeniyle yaklaşık 15 senedir su ihtiyacını 600 metre uzaklıktaki komşularının çeşmesinden bidonlarla su taşıyarak gideren 85 yaşındaki Raziye Alagöz, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

21.08.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATMA KALAY/ MUSTAFA ÇAVUŞ - Samsun'un Atakum ilçesinde, mahalle deposundan evine aktarılan suyun yılın 5 ayı akmaması nedeniyle yaklaşık 15 senedir su ihtiyacını 600 metre uzaklıktaki komşularının çeşmesinden bidonlarla su taşıyarak gideren 85 yaşındaki Raziye Alagöz, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Her gün 3-4 kez el arabasına doldurduğu bidonlarla evine su götüren Alagöz, bazen de sırtına yüklediği sepetiyle su bidonlarını evine ulaştırıyor. Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 32 yıl önce eşinin de desteğiyle mahallelerine su deposu yapıldığını anlattı.

Arazisinde çıkan su ile yıllarca ihtiyaçlarını giderdiğini dile getiren Alagöz, 15 yıl önce yeni evinin yapılmasıyla mahalle deposundan gelen boru hattından su aldığını ancak bir süre sonra bu suyun azaldığını belirtti.

Bu boru hattı üzerinde yeni evlerin ve ahırların yapıldığını, bu yapılara da aynı borudan su verildiğini anlatan Alagöz, söz konusu hattan gelen suyun yaz döneminde hiç akmadığını söyledi.

Alagöz, yılın 5 ayında bidonlarla komşularının evinden doldurduğu suyu evine götürdüğünü dile getirerek, "El arabasıyla su taşıyorum. Bazen komşular denk gelince yardım ediyor. Yağmur yağınca altına tekneler koyarak su biriktiriyorum. Temizlikte kullanıyorum yağmur suyunu. Kışın da bazen su olmuyor, o zaman da kar suyunu eriterek onun suyunu kullanıyorum. Onunla abdestimi alıyorum, bulaşıklarımı yıkıyorum. Ne yapayım? Benim evime gelen borunun suyu ile bahçeleri suluyorlar. O yüzden su gelmiyor evime" diye konuştu.

"Gençliğimde 60 kiloluk yüke yük demezdim"

Eşini 25 yıl önce kaybettikten sonra tek başına yaşadığını belirten Alagöz, en çok abdest alırken zorlandığını, başka bir kaptan su dökerek abdest almanın zor olduğunu ifade etti.

Alagöz, musluktan su akmasının büyük nimet olduğunu vurgulayarak, "Suyum olsun makineye de ihtiyacım yok. Bakır teknede yıkıyorum çamaşırımı. Gençliğimde 60 kiloluk yüke yük demezdim ama şimdi romatizma, kemik erimesi, kalp rahatsızlığım var. İşlerimi yavaş yavaş yapıyorum, kendimi idare ettiriyorum" dedi.

SASKİ konunun takipçisi olacak

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresinden (SASKİ) alınan bilgiye göre ise Samsun'un sağlıklı su ve güçlü alt yapı ihtiyacının karşılanması noktasında SASKİ olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakma bilinciyle kalite standartlarından ödün vermeden hizmetlerin sürdüğü öğrenildi. SASKİ'nin, Alagöz'ün su sıkıntısının giderilmesi noktasında konunun takipçisi olacağı, sorunun tespiti için araştırma yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Raziye Ninenin 'Susuz Yaz' Çilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement