Hindistan, Sputnik V aşısını onayladı - Son Dakika
Dünya

Hindistan, Sputnik V aşısını onayladı

Hindistan, Sputnik V aşısını onayladı

Hindistan yönetimi, Rusya'nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısını onayladı.

12.04.2021 23:53  Güncelleme: 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Hindistan devlet ilaç otoritesinin Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısını onayladığını açıkladı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan açıklamada, Hindistan'ın aşıyı onaylayan 60'ncı ülke olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca Hindistan'ın aşıyı tescil eden 'nüfusu en kalabalık ülke' olduğuna işaret edildi. RDIF, Hindistan ilaç otoritesinin ülkedeki Dr. Reddy's Laboratories ilaç şirketi ile ortaklaşa Faz 3 klinik testlerini sonlandırdığını ve tüm incelemelerde aşı ile ilgili pozitif sonuçlara ulaşılması ile aşının onayının gerçekleştiğini aktardı.

RDIF BAŞKANI: "ONUR DUYUYORUZ"

RDIF Başkanı Kirill Dmitriev yaptığı açıklamada, "Hindistan'ın denetleyici kurumları tarafından Sputnik V aşısının onaylanmasından onur duyuyoruz. Rusya ve Hindistan, Sputnik V'in Hindistan'daki klinik deneyleri ve yerel üretimi konusunda kapsamlı bir işbirliği geliştirmekte olduğundan aşının onaylanması bizim için kilometre taşıdır" dedi.

850 MİLYON DOZ SPUTNİK V AŞISI ÜRETİLECEK

Ülkede bir aşı üretim merkezinin faaliyette olduğuna vurgu yapan Dmitriev, "Hindistan, Sputnik V aşısının üretimi için stratejik ortağımızdır. RDIF, hem Hindistan'daki nüfusun aşılanmasını hem de küresel dağıtımını sağlayacak olan Sputnik V üretimi için Hindistan'ın önde gelen ilaç firmalarıyla ortaklıklar kurmuştur. Hindistan'da üretilecek olan Rus aşısı dünya genelinde 425 milyondan fazla insanı aşılamaya yetecek sayı olan 850 milyon doz düzeyinde üretilecek" diye konuştu.

VAKA SAYISI 13 MİLYONU GEÇTİ

Koronavirüs salgını ile mücadele eden en kalabalık ülkelerden biri olan Hindistan'da, AstraZeneca aşısı ve yerli Bharat Biotech firması tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı olmak üzere iki aşı halka uygulanıyor. Hindistan'da koronavirüse yakalanan kişi sayısı ise toplam 13 milyon 686 bin 73'e, toplam can kaybı da 171 bin 89'a çıktı.

Hindistan, Sputnik V aşısını onayladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Hindistan, Sputnik V aşısını onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement