Real Madrid Formda Ama! - Son Dakika
Spor

Real Madrid Formda Ama!

Real Madrid Formda Ama!

Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines EuroLeague'deki 12'nci maçında yarın akşam İspanyol devi Real Madrid'i ağırlayacak.

15.12.2016 08:59  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşil-siyahlılar bu sezon 7'nci haftada lider CSKA Moskova'yı 91-83 mağlup ettikten sonra duraklamaya girdi. Daçka üst üste 4 maçtan mağlubiyetle ayrıldı, deplasmandaki 3 maçın yanı sıra sahasında da Olympiakos'a da yenildi.

Daçka'da diz sakatlığı süren Marcus Slaughter yine kadroda yok. Oğlu Daniels'in doğumu için üç günlüğüne ülkesi Letonya'ya giden Dairis Bertans İstanbul'a dönüp takıma katıldı. Keza geçen hafta hafif sakatlığı sebebiyle Baskonia deplasmanında yer almayan Birkan Batuk da göreve hazır.

2014-15 sezonunun EuroLeague şampiyonu Real Madrid bu sezon da Final 4'un en güçlü adaylarından biri. İspanyol temsilcisi yaz aylarında Sergio Rodriguez ve Hernangomez'i NBA'e kaybetti, KC Rivers ve Augusto Lima da takımda ayrıldı. Buna karşılık Randolph ve Draper'le beraber Othello Hunter takımın yeni yüzleri oldu. Llull, Fernandez, Reyes, Ayon gibi isimlerse kadroda kaldı.

Real Madrid bu sezona iyi başladı ve 11 maçta 8 galibiyet aldı. Bu galibiyetlerden biri de deplasmanda Barcelona'ya karşı 39 sayı farkla geldi (102-63). Bu sezon takımın saha içi liderliğini maç başına 18.9 sayı ve 6 asist ortalamalarıyla oynayan İspanyol oyun kurucu Sergio Llull üstleniyor. Bunlara karşılık Real Madrid İstanbul'a 3 oyuncusundan yoksun geliyor: Randolph, Thompkins ve Llull büyük ihtimalle maçta olmayacak.

BLATT: KENDİ TARZIMIZA KAVUŞMAK İSTİYORUZ

Darüşşafaka Doğuş başantrenörü David Blatt bu çok zorlu maç öncesi eski formlarını yakalamak istediklerini söyledi: "EuroLeague'de her maç önemli. Real Madrid iyi bir takım, koçları Laso takımıyla harika işler yapıyor. Çok çekişmeli bir maç olacak. Taraftarlarımıza yüksek seviye bir EuroLeague maçı izlettireceğime eminim. Geçen hafta bu sezonki ilk kötü maçımızı oynadık. Yarın akşam kendi basketbol tarzımıza kavuşmak istiyoruz. Bir not da seyircimize: İki hafta önce kapalı gişe oynamıştık. Bu takımı son derece teşvik ediyor. Yarın akşam da aynısını bekliyoruz."

Daçka'nın Amerikalı guard'ı Brad Wanamaker ise kazanmak zorunda olduklarını belirtti: "Kesinlikle zor bir maç olacak. Son haftalarda pek iyi sonuçlar alamadık. Yarın akşam kendimi toparlamalıyız. Bu kez sahamızda mutlaka kazanmak zorundayız. Real'in çok iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Buna karşın kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız."


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Real Madrid Formda Ama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement