Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademik Yılı Töreni - Son Dakika
Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademik Yılı Töreni

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademik Yılı Töreni

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Akademik Yılı Açılış töreninde konuşan RTEÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman, Türkiye'nin geçmişin ideolojik prangalarından kurtulduğunu söyledi.

08.10.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Akademik Yılı Açılış töreninde konuşan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türkiye'nin geçmişin ideolojik prangalarından kurtulduğunu söyledi.

RTEÜ Akademik Yılı Fener Kampüsü'nde düzenlenen törenle açıldı. Törene Rize Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, akademik, ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende açılış konuşmasını RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman yaptı. Karaman konuşmasında, Türkiye'nin geçmişteki ideolojik prangalarından kurtulduğunu belirterek "Bir şey olmak için değil, bir şeyler yapmak için çalışacağız. Özellikle Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüdüğü bu yıllarda üniversiteler olarak üzerimize düşen görevleri yeniden düşünmek eğitim, öğretim ve araştırma yolu ile bilim, kültür, sanat, ekonomi, sanayi ve siyasete katkılarımızı en üst düzeye çıkarmanın yollarını aramak durumundayız. Bölgesel ve küresel değişimler ülkemiz için yeni fırsat alanları açmaktadır. Dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip olan, siyasi istikrarı ve potansiyeli ile yatırımcıların güvenli liman olarak adlandırdığı, güçlenen demokrasisi ile Güney Afrika ile Orta Doğu halklarına ilham kaynağı olarak gördüğü Türkiye, rekabet gücünü artırmak 2023 hedeflerine ulaşmak için daha fazla çalışmak zorundadır. Geçmişin ideolojik, yapısal prangalarından yeni yeni kurtulan ülkemiz, bölgesel ve küresel etkinliğini artırabilmek için pek çok ülke ile kıyasıya rekabet içine girmiştir. Bu noktada ülkelerin en büyük zenginliğinin ve paha biçilemez varlığının bilgili, donanımlı insan gücü, üniversitelerin de söz konusu insan sermayesinin yetiştirilmesinde birinci dereceden sorumlu olan müesseseler olduğunu, bizim de bu sorumluluğa sahip olduğumuzu belirtmek isterim. Üniversiteler hayatın merkezidir ve tarih yazarlar. Bir milletin tarihi o milletin üniversitelerde yetişen beyinlerinin tarihidir. Bilginin üretilmesi özgün düşünce ve kuruluşların ortaya çıkarılması özgürce düşünen zihniyetlerin bu kurumlarda yeteri çoklukta bulunmasına bağlıdır. Akademisyen ön yargı, küçük görme, aşağılama, tahammülsüzlük ve yok sayma gibi zaaflardan uzak olmalıdır. Her şeye rağmen bugün sevinerek söyleyebilirim ki Türkiye'de üniversiteler artık özgür bilimin ve nitelikli eğitimin cevaz kıldığı kurumlardır. Düşüncenin, ifade özgürlüğünün, araştırmanın bilgiyi üretip yapmanın önünde hiçbir kısıtlamaya izin verilmemektedir" dedi.

Törende konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, RTEÜ'nin gelişimini hızlandırmak ve güçlendirmek için ana kampüsün şehre 6 km mesafedeki Isırlık Mevkisi'ne taşınması gerektiğini söyledi. Bakırcı bu şekilde şehrinde güneye doğru gelişerek şehrin bir çok sorununun aşılabileceğini belirtti. Rize Valisi Nurullah Çakır'da yaptığı konuşmasında yeni akademik yılda tüm öğrencilere başarılar diledi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Akademik Yılı Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement