Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni" - Son Dakika
Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehitler için saygı duruşunda bulunması Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

01.12.2016 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehitler için saygı duruşunda bulunması

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın konuşması

Öğrencilere beyaz önlük giydirilmesi

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi

-Rektör Karaman:

"Bu yıl ülkemizin yaşadığı bir Fetö meselesi vardı. Sizler kesinlikle Fetö'nün veya onun benzeri yapıların elemanları olmayın. Bu ülkenin ve bu milletin ve devletin elemanı olun"

"Cumhurbaşkanının ismini taşıyan bir üniversitedesiniz. Bu gerçekten bir onur ve gururdur. Onun için bu üniversitede öğrenci olduğunuz bilincini ve şuurunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın."

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören birinci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme Töreni" düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Konferans Salonunda düzenlenen törene, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, öğretim üyeleri, öğrenciler ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinin 2016-2017 Akademik Yılı "Beyaz Önlük Giyme Töreni" şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başlandı. İstiklal Marşı'nın okunması ve öğrenci temsilcisi Safiye Sümeyye Bezci'nin konuşması ile devam etti.

Bu yıl 9. düzenlenen ve 100 öğrencinin önlük giydiği törende ilk önlüğü Rektör Karaman Murat Şimşek isimli öğrenciye giydirdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Şimşek, yaptığı konuşmada, hekimlik mesleğinin zor olduğuna dikkat çekerek, "Hekimlik mesleğinin olunması da, uygulanması da, sürdürülmesi zor bir meslektir. Olunması için en başta yeterli bir zeka, kuvvetli bir hafıza ve uzun bir eğitim gerekiyor" dedi.

Şimşek, "Hekimlik mesleğini layıkıyla uygulayabilmek ve sürdürebilmek için hasta ve hastalıkların üstesinden gelebilmek için sürekli çalışmak ve kendini yenilemek gerekir. Çok iyi hekim olmak için ise kültür, felsefe ve sanatla, kısaca hayatla iç içe olabilmekten geçiyor. Hastanın ve yakının ne düşündüğünü, ne hissettiğini, ne beklediğini anlamak, psikolojisi, kültürü, yaşam tarzı ile onları tanımak ve de verilecek hizmeti bu bağlamda onlarla empati kurarak sunmaktan geçiyor" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Karaman ise Tıp Fakültesi'nin 2006 yılında kurulduğunu, 2008 yılında ilk öğrencilerini aldığını ve bu yıl 9. dönem öğrencilerin için önlük giyme töreni düzenlediklerini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesinin beraber hatta kendinden daha önce önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Karaman, şunları söyledi:

"Fakültemizin her geçen gün hem eğim-öğretim kalitesi, hem puanlarıyla birlikte tercih edilebilirlik oranları yükseliyor. Geçen sene 446 puanla öğrenci alan Tıp Fakültemiz bu yıl 466 puanla öğrenci aldı. Bir önceki sene kendinden önde olan 10 tane Tıp Fakültesinin puan olarak daha önünde çıktı. Sadece puanın yükselmesi değil,Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına giren öğrencilerimizin de başarısı gayet iyi. Bu sene TUS sınavına giren öğrencilerine baktığımızda ülkemizdeki 96 Tıp Fakültesi arasında kendi fakültemizdeki öğrencilerin göstermiş olduğu başarılara bakmış olduğumuzda 26. sıra da olduğumuzu görüyoruz. Bu da bizim için önemli bir başarıdır. Bu başarı da katkısı olan cefakar hocalarımızı da teşekkür ediyorum. Hem hastalarıyla ilgilenip, hem de akademik faaliyetlerini bir arada yürüterek bu başarıyı sağladılar. Önümüzdeki senelerde bu başarıların daha da artacağına inanıyorum"

Tıp mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ve bu mesleği tercih eden öğrencileri tebrik eden ve onlara seslenen Karaman, şöyle devam etti:

"Allah'ın yarattığı en kutsal varlık olan insana en zor anında hizmet eden bir meslek olması yüzünden doktorluk mesleği kutsal bir meslektir. Bu mesleğin emeklisi olmaz. Öğrencilik anından başlayarak vefat edene kadar her ananızda bir hekimsiniz. Sizler artık 7 gün 24 saat bu mesleği yapacaksınız. Cenazede de, bayramda da bu mesleği yapacaksınız. Hekim hasta ilişkilerinde hassas olmanızı istiyorum. Mesleğinizde kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek için gerçekten elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Hocalarınızı ve kendinizi zorlayarak mesleğinizde en iyisi olmaya gayret edin. Siz daha iyi olursanız topluma da daha iyi hizmet sunmuş olursunuz.

Öğrencileri terör yapılanmaları hakkında da uyaran Karaman,"Bu yıl ülkemizin yaşadığı bir Fetö meselesi vardı. Sizler kesinlikle Fetö'nün veya onun benzeri yapıların elemanları olmayın. Bu ülkenin ve bu milletin ve devletin elemanı olun. Türkiye doğusuyla, batısıyla, güneyiyle ve kuzeyiyle önemli bir ülke ve sizler bu ülkenin ve bu bayrağın insanı olun. Onun bunun şunun değil. Bu konu da gerçekten hassas olmanızı istiyorum. Cumhurbaşkanının ismini taşıyan bir üniversitedesiniz. Bu gerçekten bir onur ve gururdur. Çünkü kendileri üniversitemizin her problemiyle ilgileniyorlar ve her aşamada üniversitemize destek veriyorlar. Onun için bu üniversitede öğrenci olduğunuz bilincini ve şuurunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın. Herhangi bir üniversitede okumuyorsunuz. Dolayısıyla bu üniversitenin öğrencisi olmasının bilincini taşımanızı istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere önlükleri giydirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi\'nde "Beyaz Önlük Giyme Töreni"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement