Red Famous Cup Yelken Yarışları Bodrum'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Red Famous Cup Yelken Yarışları Bodrum'da Başladı

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları, Bodrum açıklarında başladı.

13.06.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları, Bodrum açıklarında başladı.

Vodafone Red Famous Cup'ın ilk gününde renkli görüntüler yaşandı. Ünlü isimlerin profesyonel sporcularla yelken açtığı yarışta, 27 teknede 230 yelkenci kıyasıya mücadele etti.

Bu yıl sanat ve medya camiasının önde gelen isimlerini konuk eden organizasyona Başak Boztepe, Begüm Toprak, Billur Kalkavan, Burak Hakkı, Çağla Kubat, Demir Demirkan, Didem Erol, Ece Vahapoğlu, Ecem Çalık, Ersin Korkut, Fikret Kuşkan, Fulya Sever, Gökçe Yanardağ, Kenan Vural, Mehmet Aslantuğ, Mesut Özkeçeci, Özlem Kaymaz, Pascal Nouma, Tayanç Ayaydın, Yonca Evcimik, Zeynep Beşerler ve Zeyno Günenç katılıyor.

Ünlü oyuncu Zeynep Beşerler, yarışma öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında da Bodrum'da yarıştığını ve yelkenden büyük keyif aldığını söyledi.

Katıldığı en keyifli organizasyonlardan birisi olduğunu anlatan Beşerler, "Ben bu organizasyonla yelkene başladım. Bazı ünlü isimler de benimle yelken yapıyor. Umarım diğer ünlüler de yelken yapar ve bu spora sıcak bakarlar" dedi.

"Türkiye denizcilikle barışmalı"

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, Türkiye'de denizcilikle ilgili aktivitelerin çoğalmasının önemine işaret ederek, "Sadece işin teknisyenliğini değil, ruhunu da benimsemiş nesiller yetiştirmek çok önemli bir şey" dedi.

Aslantuğ, ülkenin denizcilikle barışması gerektiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Sadece yarışlarla değil, korunmasına, çevre ruhuna, temizliğine, sorumluluğuna... Bizim de görevimiz bir denizci olarak bunları hatırlatmak. Bu yıl yelkenli bir tekneye sahip olduğum 23'üncü yılım. Kiralamalarla 28 yıldır tekne kullanıyorum. Hayatımın büyük bir bölümünü denizde geçirdim."

"Bodrum'a kalite katıyor"

Yarışmaya 3'üncü kez katılan oyuncu Burak Hakkı, organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hakkı, keyifli iki gün geçireceklerini belirterek, "Bu organizasyon Bodrum'a da kalite katıyor. Keyifli bir atmosfer oluyor" diye konuştu.

Ekranların sevilen yüzlerinden Ersin Korkut, deniz tuttuğu için açılamadığını, yarışları yüksek bir kesimden takip ettiğini ve bundan keyif aldığını ifade etti.

Yarışmaya yaklaşık 5 yıldır katıldıklarını belirten Billur Kalkavan, "Biz bu yarışmayı her yıl büyük bir hevesle bekliyoruz. Arkadaşlarımızı görüyoruz, eğleniyoruz, denize açılıyoruz. Heyecan ve adrenalin oluyor. Bodrum'un tadını çıkartıyoruz" ifadelerini kullandı.

1992 Türkiye güzeli Özlem Kaymaz, yelkenin hayatının bir parçası olduğunu ve aynı zamanda da rüzgar sörfünde dünya şampiyonasına giden ilk Türk kadın sporcu unvanını da elinde bulundurduğunu kaydetti.

Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları, yarın düzenlenecek ikinci gün yarışlarının ardından ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Red Famous Cup Yelken Yarışları Bodrum'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement