Reha Özcan İngilizce Performansı ile Fringe Festivali'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Reha Özcan İngilizce Performansı ile Fringe Festivali'nde

Reha Özcan İngilizce Performansı ile Fringe Festivali\'nde

Tiyatro sanatçısı Reha Özcan, Boksör Rukelie Trollmann'ın hayat hikayesini konu alan tek kişilik oyunu RUKI ile çok özel bir performansa hazırlanıyor.

21.05.2018 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özcan, 'RUKI' ile dünyanın en önemli sanat festivalleri arasında yer alan Edinburgh Fringe Festivali'nde sahne performansını İngilizce olarak gerçekleştirecek.

Reha Özcan, çok önemli bir festival için çok özel bir performansa hazırlanıyor. İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli sanat festivalleri arasında yer alan Fringe'e "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz" oyunu ile daha önce iki kez katılan Özcan bu sefer 'RUKI' ile İngilizce performans sergileyecek. Bu yıl 3-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Reha Özcan RUKI ile 2-14 Ağustos tarihleri arasında C Venues C Cubed'da seyircisiyle buluşacak. Özcan ve RUKI, festival sonrası yolculuğuna dünya çapında planlanan gösterimlerine devam edecek.

RUKI Orta Sıklet Alman Şampiyonu boksör Johann Rukeli Trollmann'nın gerçek yaşam öyküsüne dayanıyor. Kurgusal dostu Hans'ın gözünden anlatılan Ruki'nin yaşam hikayesini anlatıyor. 1907 Hannover doğumlu, 1933 orta siklet Almanya Şampiyonu Trollmann, 1944 yılında Wittenberg'deki toplama kampı Neuengamme'de öldürülüyor. Eser, Nazi dönemi Almanya'sında azınlıkların yaşadıkları dramatik değişikliklere ve tarihi sürece de ışık tutuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Reha Özcan İngilizce Performansı ile Fringe Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement