Rehine Krizinin Yaşandığı Marketteki Saldırgan Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Rehine Krizinin Yaşandığı Marketteki Saldırgan Öldürüldü

Paris'te 6 rehinenin bulunduğu marketteki saldırgan öldürüldü. Markette tutulan rehineler de kurtarıldı.

09.01.2015 18:22  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da yaşanan çifte rehine krizi sona erdi. Hem matbaa çevresinde hem de market çevresinde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Matbaadaki Kuaşi kardeşlerin öldürülmesinin ardından marketteki saldırgan da öldürüldü.

REHİNELER KOŞARAK DIŞARI ÇIKTI

Fransa'nın başkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 6 kişinin rehin alındığı saldırıya polis müdahale etti. Polisle saldırgan arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada marketteki saldırgan öldürüldü. AFP'nin veridiği bilgiye göre marketteki bazı rehineler koşarak dışarı çıktı.

OPERASYON KAMERALARA YANSIDI

Polisin markete düzenlediği saldırı kameralarada yansıdı. Korku dolu anların yaşandığı makete polis böyle girdi:

Polisin markete girdiği anlarda rehineler de koşarak marketten dışarı çıktı. Ajanslara düşen fotoğraflarda da rehinelerin koşarak marketten uzaklaştıkları görülüyor.


Marketin Google Maps'te yer alan görüntüsü...

GÜN BOYU NELER YAŞANDI

Paris'in doğusunda 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14:00'da gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilere ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın marketin içinde bulunanları rehin alındığı bildirildi. Markette 6 kişiyi rehin alan saldırganın dün kadın polisi öldüren 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy olduğu iddia edildi. Fransız basını marketteki rehine krizinde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Fransa İçişleri Bakanlığı ise 2 kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haberleri yalanladı. Son olarak marketteki saldırganlar polisle irtibata geçtiği bilgisi geçti. 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy, polise, "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım." diye bağırdı. Bir polis yetkilisi, iki olay arasında doğrudan bağlantı olduğunu söyleyerek, "Kalaşnikoflu saldırgan, kuşatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceğini söylüyor" dedi.

MARKETTE 6 KİŞİ REHİN

Markette gerçekleştirilen eylemde 1 kişinin yaralandığı bildirildi. Fransız polisi marketin önünde elleri tetikte bir biçimde teyakkuz halinde. Çok sayıda ekip ve jandarma özel komandoları ekipler yüksek binalara ve çevreye konuşlandırıldı. Markette 6 kişinin bulunduğu bildiriliyor. Rehineler arasında kadın ve çocukların da olduğu bilgisi geçti.

YAHUDİ İNANCINA GÖRE HELAL GIDALAR SATAN BİR MARKET

Marketin bir kosher market, yani Yahudi inancına göre helal görülen gıdaların satıldığı bir market olduğu iddia edildi. Saldırı Porte de Vincennes mahallesinde gerçekleşti. İki saldırı arasında bağlantı olabileceği düşünülüyor.


Polis ekipleri marketin çevresini sarmış durumda...

KADIN POLİSİ ÖLDÜREN KİŞİ OLABİLİR

Fransız basınına göre markete saldıran kişi, kadın polisi öldüren 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy. Paris katliamının ertesi günü üzerinde kurşun geçirmez yelek bulunan bir kişi otomatik silahla ateş ederek bir kadın polisi öldürmüştü. Saldırgan ise henüz yakalanamadı. Güvenlik güçleri market çevresinde güvenlik önlemleri almaya başladı.

"KİM OLDUĞUMU BİLİYORSUNUZ"

İddialara göre 32 yaşındaki Amedy Coulibaliy, polise, "Kim olduğumu biliyorsunuz. Dammartin'daki kuşatma kalkana kadar rehineleri bırakmayacağım" diye bağırdı. Bir polis yetkilisi, iki olay arasında doğrudan bağlantı olduğunu söyleyerek, "Kalaşnikoflu saldırgan, kuşatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceğini söylüyor" dedi.
Paris'te dün sokak ortasında yaşanan çatışmada bir kadın polis memuru öldüren saldırganın olayın şüphelisi olduğu bildirildi. Saldırı sonrası bölgedeki benzer marketler önlem için kapatıldı.

POLİS KAYNAKLARI: 2 SALDIRI ARASINDA BAĞLANTI VAR

Polis kaynaklarının AFP'ye yaptığı açıklamada, "Son gelişmeler ışığında iki saldırı olayı arasında bağlantı olduğu tespit edildi" denildi.

"2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ" İDDİASINI BAKANLIK YALANLADI

Fransız basını marketteki rehine krizinde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ancak Fransa İçişleri Bakanlığı bu iddiayı yalanladı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Olayın yaşandığı marketin bulunduğu bölgenin güvenlik amacıyla boşaltıldığı aktarıldı. Cumhurbaşkanı Hollande'ın ise üst düzey güvenlik görevlileriyle birlikte her iki rehine krizi hakkında olağanüstü toplantı halinde olduğu bildirildi.

HOLLANDE'DEN TALİMAT

Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, François Hollande'ın ülkenin en üst düzey güvenlik yetkililerinin olay yerine gelmesini istediği bildirildi.





Rehine Krizinin Yaşandığı Marketteki Saldırgan Öldürüldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Rehine Krizinin Yaşandığı Marketteki Saldırgan Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Pir sultan : Gebertin bu insanlik düsmani pislik IS IT CILERI IYI YAPMIS FRANCE POLISI YOK ETSIN BU YARATIKLAR I....... 1 1 Yanıtla
  • yiyosa: terörist seviciler üzülmüştür şimdi 1 1 Yanıtla
  • Ahmet: Allahu ekber onlari kurtarmadimi? Allahin adina cinayet isliyenlerin sonu budur. 1 0 Yanıtla
  • Amedli: İyi haydi bakalim cennettemi cehennememi gideceksiniz 1 0 Yanıtla
  • Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı
    19:13 Sivas'ta U15 Türkiye Güreş Şampiyonası Başladı

    Sivas'ta düzenlenen U15 Türkiye Güreş Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valisi, Belediye Başkan Vekili ve birçok ünlü güreşçi katıldı.

  • Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı
    19:11 Gonca Vuslateri, Levent Bey ile evliliğini kutladı

    Geçen ay evlenen ve 8 aylık hamile olan Gonca Vuslateri, Instagram hesabından aşklarının birinci yılını kutladı. Vuslateri, kızının babasının devlet memuru olduğunu söylemişti.

  • Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi
    19:09 Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesine tepki gösterdi

    Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, Yılmaz Erdoğan'ın özel görüntülerinin ifşa edilmesiyle ilgili olarak tepki gösterdi. Ergen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerin izinsiz bir şekilde milyonlarla paylaşılmasının etik olmadığını belirtti.

  • Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak
    19:09 Tesla, Yeni Ev Enerji Depolama Sistemi Powerwall 3'ü Tanıtacak

    Tesla'nın yeni ev enerji depolama sistemi Powerwall 3, önemli yeniliklerle birlikte geliyor. 11,5 KW gücünde sürekli bir güç çıkışına sahip olan cihaz, önceki modellere göre %130 daha fazla enerji sağlıyor. Ayrıca güneş panelleriyle tam entegre çalışabiliyor. Powerwall 3'ün fiyatı 9300 dolar olarak belirlenirken, invertersiz modelin daha uygun fiyatlı olacağı söyleniyor. Yeni nesil lityum demir fosfat pillere sahip olan cihaz, uzun bir kullanım ömrü sunuyor.

  • Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi
    19:09 Baykar Kemankeş 2: Yapay Zekalı Mini Akıllı Seyir Füzesi

    Baykar, geliştirdiği yapay zekalı Kemankeş 2 mini akıllı seyir füzesi ile dikkat çekiyor. Füze, geniş görev menzili ve yüksek sürati sayesinde düşman hattı gerisindeki hedefleri imha edebiliyor. Yapay zeka destekli optik güdüm sistemi ve oto pilot sistemi ile zorlu hava koşullarında dahi tam isabetle hedefleri vurabiliyor. Ayrıca anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabiliyor.

  • Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu
    19:09 Continental, Conti Eco Gen 5 Serisini Duyurdu

    Continental, yeni nesil Conti Eco Gen 5 lastik serisini tanıttı. Bu lastikler düşük yuvarlanma direnci ve yüksek kilometre performansını birleştirerek şehirlerarası ve uzun mesafe yük taşımacılığı alanında devrim niteliğinde bir ilerleme sunuyor. Geliştirilmiş kauçuk bileşimleri ve tasarım yenilikleri sayesinde yakıt tüketimini azaltarak filoların operasyonel maliyetlerini düşürmeye ve çevresel etkilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, AB regülasyonlarına uyum sağlamayı da mümkün kılıyor.

  • CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi
    19:09 CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği sona erdi

    CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün toplanan TBMM Genel Kurulu'nda belediye başkanlıklarını tercih ettiklerine ilişkin dilekçelerinin okunmasıyla sone erdi. Buna göre, CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü. Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın katılımıyla MHP'nin milletvekili sayısı yeniden 50 oldu.

  • Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı
    19:08 Çorlu'da Otomobil Lastiği Yüzünden Kavga: 2 Yaralı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında çıkan kavgada, bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı
    19:06 Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

  • 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi
    19:04 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi

    Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir'de yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, 2024 senesinin Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler için çok sıkıntılı olacağını belirtti. Çelikoğlu, yetersiz yağışlar nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu ve bu durumun tüketiciye de fiyat anlamında sıkıntı yaratacağını ifade etti.


Advertisement