Rekabet Kurulu, 8 Özel Okul Hakkında Daha Soruşturma Başlattı - Son Dakika
Güncel

Rekabet Kurulu, 8 Özel Okul Hakkında Daha Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurulu, 8 Özel Okul Hakkında Daha Soruşturma Başlattı

Rekabet Kurulu, sabah açıkladığı 5 Fransız okulu hakkında başlattığı soruşturmanın ardından, İstanbul ve Ankara’da faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 8 özel okul hakkında daha soruşturma başlatıldığını duyurdu.

12.01.2023 10:50  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, sabah açıkladığı 5 Fransız okulu hakkında başlattığı soruşturmanın ardından, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 8 özel okul hakkında daha soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu, bu sabah, 5 Fransız lisesinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırmanın karara bağlandığını duyurdu. Buna göre; Rekabet Kurulu, Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint Benoit Fransız Lisesi, Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Michel Fransız Lisesi ve Özel Sainte Pulcherie Fransız Lisesi hakkında soruşturma başlatılması kararlaştırıldı.

Rekabet Kurumu'ndan öğlen saatlerinde yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye Özel Okullar Derneği ile ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel okullar hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırmanın karara bağlandığını duyurdu. Buna göre; ABC Koleji Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi, Aydın Yayıncılık ve Eğitim Hizmetleri İnş. Tic. ve San. AŞ, Çözüm Dergisi Yay. Tic. Ltd. Şti., ESS Eğitim Hizmetleri AŞ, Maya-Gen Eğitim Yayıncılık Bilgisayar İnş. Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti., Özel Arı Eğitim ve Öğretim San. Tic. AŞ, Sınav Basın Yayın Dağıtım Org. San. ve Tic. AŞ ve Yükselen Koleji Eğitim AŞ hakkında soruşturma başlatılması kararlaştırıldı.

Rekabet Kurumu'nun açıklaması şöyle:

"ÖN ARAŞTIRMA KARARA BAĞLANDI: İstanbul ve Ankara illerinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel okullar ve Türkiye Özel Okullar Derneği hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI: Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 23.11.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Ankara merkezli olarak faaliyet gösteren; ABC Koleji Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi, Aydın Yayıncılık ve Eğitim Hizmetleri İnş. Tic. ve San. AŞ, Çözüm Dergisi Yay. Tic. Ltd. Şti., ESS Eğitim Hizmetleri AŞ, Maya-Gen Eğitim Yayıncılık Bilgisayar İnş. Gıda Turizm Tic. Ltd. Şti., Özel Arı Eğitim ve Öğretim San. Tic. AŞ, Sınav Basın Yayın Dağıtım Org. San. ve Tic. AŞ, Yükselen Koleji Eğitim AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi."

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlığı altındaki bölümde yer alan 4'üncü maddesi şöyle:

"Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Rekabet Kurulu, 8 Özel Okul Hakkında Daha Soruşturma Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement