Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Toshiba Medical System Corporation'ın kontrolünün Canon Inc. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

09.06.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, Toshiba Medical System Corporation'ın kontrolünün Canon Inc. tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan kurul kararlarına göre, Mars Entertainment Group AŞ'nin tüm paylarının CJ CGV Co. Ltd. CJ şirketler grubu içerisinde yer alan bir bağlı şirket ve finansal yatırımcılar tarafından devralınmasına izin verildi.

SIA Engineering Company Limited ve Airbus Services Asia Pacific Pte. Ltd. tarafından bir ortak girişim tesis edilmesi, The Dow Chemical Company ve EI du Pont de Nemours and Company arasında ortak girişim kurulması, SABMiller plc'nin kontrolünün Anheuser-Busch InBev tarafından devralınması ve Ineos Industries Holdings Limited'in iştiraki olan Ineos Styrenics European Holding BV hisselerinin tamamının Synthos SA'ya devredilmesi işlemlerine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Polynt Group SA ve Reichhold Cayman GP LTD'nin, Investindustrial Advisors Limited ve Black Diamond Capital Management LLC şirketlerinin ortak kontrolü altında birleştirilmesi işlemi onaylandı.

Öte yandan, Eskişehir Bilecik Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği tarafından, elektrik ve doğalgaz olmak üzere iki ayrı enerji kalemine ilişkin, tedarikçilerden indirim teklifleri toplanması ve bununla bağlantılı olarak söz konusu indirim tekliflerinin katılımcı üyelere raporlanması faaliyetlerine menfi tespit belgesi verildi.

Kamrusepa-Samyoung Nükleer Ürünler Medikal San. ve Tic. AŞ ve Up Nükleer Medikal Danışmanlık İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Tic. İthalat İhracat Ltd. Şti. ile Iba Molecular Turkey İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında akdedilen dağıtım sözleşmesine menfi tespit belgesi verilemeyeceğine, bununla birlikte söz konusu sözleşmenin ilgili tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığını kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement