Rekabet Kurulu'ndan 3 Çimento ve Hazır Beton Firmasına 9.5 Milyon TL İdari Para Cezası - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu'ndan 3 Çimento ve Hazır Beton Firmasına 9.5 Milyon TL İdari Para Cezası

Rekabet Kurulu\'ndan 3 Çimento ve Hazır Beton Firmasına 9.5 Milyon TL İdari Para Cezası

Rekabet Kurulu, çimento ve hazır beton pazarında faaliyet gösteren 4 teşebbüs hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı Rekabet Kurulu, çimento ve hazır beton pazarında faaliyet gösteren 4 teşebbüs hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

19.09.2013 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabet Kurulu, çimento ve hazır beton pazarında faaliyet gösteren 4 teşebbüs hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı Rekabet Kurulu, çimento ve hazır beton pazarında faaliyet gösteren 4 teşebbüs hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. As Çimento Sanayi'nin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiğine dair bulguya ulaşılamadığına karar veren Rekabet Kurulu, Denizli Çimento, Göltaş Göller Bölgesi Çimento ve Konya Çimento'ya toplam 9 milyon 487 bin 957 TL idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Rekabet Kurulu, As Çimento Sanayi, Denizli Çimento Sanayi, Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Konya Çimento Sanayi'nin bayilere ve hazır beton üreticilerine yönelik çimento satış koşullarını birlikte belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma, adı geçen teşebbüslerin rekabeti bozucu ve kısıtlayıcı iletişim içinde bulundukları yönünde yapılan şikayet başvurusu üzerine başlatılmıştı. Soruşturma safhasında, teşebbüslerin ortak satış stratejisi belirlemeye yönelik eylemleri ve bir araya gelerek sağladıkları mutabakatın pazarda uygulanıp uygulanmadığı incelendi. 17 Eylül 2013 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda, Denizli Çimento, Göltaş Göller Bölgesi Çimento ve Konya Çimento'nun bayilere ve hazır beton üreticilerine yönelik çimento satış koşullarını birlikte belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiklerine, bu nedenle anılan teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına; As Çimento Sanayi'nin ise 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine dair bulguya ulaşılamadığına karar verildi.

-3 ÇİMENTO VE HAZIR BETON ÜRETİCİSİNE CEZA-

Bu çerçevede bayilere ve hazır beton üreticilerine yönelik çimento satış koşullarını birlikte belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği belirlenen Denizli Çimento, Göltaş Göller Bölgesi Çimento ve Konya Çimento'ya, 2012 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren yüzde 1.5'i oranında idari para cezası verilmesi karara bağlandı. Buna göre Denizli Çimento'ya 2 milyon 824 bin 435 TL, Göltaş Göller Bölgesi Çimento'ya 3 milyon 119 bin 921 TL, Konya Çimento'ya 3 milyon 543 bin 600 TL idari para cezası verdi. Rekabet Kurulu'nun söz konusu 3 şirkete verdiği cezaların toplamı 9 milyon 487 bin 957 TL'ye ulaştı.

Kurul, gerekçeli karar daha sonra tebliğ edilmek ve Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere kararını açıkladı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan 3 Çimento ve Hazır Beton Firmasına 9.5 Milyon TL İdari Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement