Reklam Sektörünün En Başarılıları Kırmızılarını Aldı! - Son Dakika
Güncel

Reklam Sektörünün En Başarılıları Kırmızılarını Aldı!

Reklam Sektörünün En Başarılıları Kırmızılarını Aldı!

Reklam ve iş dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu 12. Kırmızı Ödülleri, 27 Mayıs tarihinde Zorlu PSM'de düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerine verildi.

29.05.2015 13:54  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın reklamlarında yaratıcılığın artırılmasını özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklamverenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen Kırmızı'nın ödül töreninde büyük ödüllerden Kıpkırmızı Bölge'yi Otizm Vakfı işiyle Ankara'da SvStudios alırken, Kıpkırmızı'nın sahibi Jeep Türkiye işiyle Leo Burnett İstanbul oldu.

Geçtiğimiz yıl itibarıyla ödül törenleri birleştirilen Kırmızı Bölge ve Kırmızı'ya katılan reklam ajansları, bu sene aynı kategori başlıklarında başvuruda bulunarak 44'er kategoride birincilik, özel ödüller ve iki büyük Kıpkırmızı Ödülü için yarıştılar. Jüri Başkanlığını Manajans Thompson'da CEO ve CCO görevlerini yürüten Tuğbay Bilbay'ın yaptığı toplantılarda bölgelerden 38 ajansın 428 reklam içeren 344 başvurusu ve İstanbul'dan 59 ajansın 845 reklam içeren 635 adet başvurusu değerlendirildi. Renkli anların yaşandığı Adana ve İstanbul'daki toplantılar 20 saate yakın sürdü. Özel ödüller de dahil olmak üzere 1.515 başvurunun yapıldığı 12. Kırmızı'da katılım rekoru kırıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Kırmızı'nın her geçen yıl büyüyen bir gelenek olduğunu söyleyerek, "Her sene bu konuşmayı yaparken artan ilgi ve büyüyen bir gelenekten söz ediyoruz. Bu gece sadece rekorları değil yenilikleri de barındıracak. Kırmızı basın reklamcılığında yaratıcılığı özendirmek ve desteklemek için 12 yıl önce yola çıktı. Biz Hürriyet Ailesi olarak başından beri bu etkinliği size sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yaratıcılığı destekleme yolunda bizimle birlikte olan ve bu töreni varlıklarıyla renklendiren ana sponsorumuz Filli Boya, sponsorlarımız; Bi Taksi, Doğan Egmont, Dünya Göz, IKEA, Mika Tur, MNG Kargo, Regnum Carya, SİNPAŞ ve Teknosa başta olmak üzere Adana Büyükşehir Belediyesi'ne katılan tüm ajans ve yaratıcı tasarımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Hürriyet Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Birim Gönülşen Özyürekli ise, "Her sene bir önceki Kırmızı Ödül Töreni'nin çıtasını yükseltmeye ve günümüzün hızlı değişen koşullarına uydurmaya çalışıyoruz. Taşıdığımız sorumluluğun bilinci ve gururu ile standart medya ve reklam önerilerinin çok dışında farklı ve yaratıcı projeler hazırladık. Reklamverenlerin ve markalara özel projeler geliştirildiği için sponsorların çok etkin olabileceği, canlı reklam alanları yarattık. Ayrıca Adana Altın Koza Film Festivali'nin afişinin Kırmızı işbirliğiyle ortaya çıkması bizim için çok kıymetli bir yenilikti. 12 yıl az bir zaman değil. Kırmızı, bir marka olabilme başarı öyküsüdür. Yoğun katılımın yanı sıra reklamcıların kendi aralarındaki sohbetlerinde iyi bir basın reklamını "tam Kırmızılık" şeklinde tarif etmeleri Kırmızı'nın marka olduğunun en iyi göstergelerindendir" dedi.

Ödül gecesi canlı olarak düzenlenen Doğan Egmont Radikal Canlı Kırmızı yarışmasında, katılımcıların 2 saat içerisinde hazırladığı eskizler, davetlilerin oylamaları sonucunda değerlendirildi. Yarışma kapsamında yapılan oylamada, Elazığ'dan Kreactif Medya'dan Ali Metehan Erdem ve Oktay Aydın birinci oldu.

Reklamcılık Vakfı ve Kırmızı Ödülleri iş birliğiyle bu yıl 7.'si düzenlenen, sadece üniversitelerin iletişim fakültesi reklamcılık bölümü ve güzel sanatlar – görsel iletişim tasarımı fakülteleri grafik bölümünde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılımına açık olan Genç Kırmızı'da, öğrenciler bu yıl gerçek bir proje için çalıştılar. Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 22. Altın Koza Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nın resmi afiş tasarımı bu yılın Genç Kırmızı konusu olarak belirlendi.

31 üniversiteden 321 güzel sanatlar ve iletişim fakültesi öğrencisi, 135 afiş tasarımıyla yarıştığı kategoride, akademisyenler jürisinin belirlediği en başarılı ilk yüzde 10'a giren finalistin ilk 3'ünü Kırmızı Jürisi seçti. Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünden Nurgül Geçin ve Gürkan Erman Genç Kırmızı ödülünün sahibi oldu. İlk 3'e giren eser sahipleri Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen para ödüllerinin de sahibi oldu. Birincilik ödülü 6.000TL, ikincilik ödülü 4.000TL; üçüncülük ödülü 2.000TL olan yarışmanın ilk 3'e giren eser sahipleri ayrıca davetli olarak Festival'e katılacak. Birinci seçilen afiş, yarışmanın tanıtımı ve katılma çağrısı için ülke genelinde üniversitelere dağıtılacak.

Hürriyet Özel Ödülü kategorisinde yarışma konusu cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken "Cinsiyetçi Söylemlere Son" olarak belirlendi. Katılımcılardan, yarışma için oluşturulan hayali "Cinsiyetçi Söylemlere Son Projesi" için günlük hayata yerleşmiş cinsiyetçi söylemler hakkında farkındalık yaratacak ilan hazırlamaları istendi. Yarışmaya katılan çalışmalar arasından Hürriyet yöneticilerinin oluşturduğu jürinin seçimiyle Publicis Yorum'dan Zeynep Güneş ve Derya Durmaz'ın çalışması ödüle layık görüldü.

Her yıl kendini yenileyen Kırmızı, 12. yaşında çok farklı bir ödül törenine imza attı. Reklam ajansı ve müşteri ilişkilerini konu alan "Ajans Trük" isimli oyun Semaver Kumpanyası tarafından ödül töreni sırasında sahnelendi. Kısa skeçlerde canlı olarak ödül törenine bağlanan Semaver Kumpanyası oyuncuları Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Mustafa Kırantepe, Sarp Aydınoğlu, Ahmet Kaynak, Merve Dizdar, Merve Dağlı, Sabahattin Yakut, Nilüfer Alptekin, Volkan Muzaffer Sarıöz'ün yönetmenliğinde gerçekleştirdikleri performanslarıyla izleyicilere eğlenceli anlar yaşattılar.

Bu yıl ilk defa verilen Kırmızı Tecrübe Ödülü, reklam sektörüne yıllarını vermiş, yeteneğiyle kendini defalarca kanıtlamış, bilgisiyle nice reklamcıya örnek ve kılavuz olmuş, sektörün yeri doldurulmayacak saygın isimlerinden, TBWA\İSTANBUL çalışanı, 65yaşındaki Bülent İlterberk'e verildi.

Londralı grup The Beatbox, Kırmızı Ödül Töreni için özel olarak hazırladığı 49 parçalık performansıyla törene enerji kattı.

Canlı reklam alanlarının da kurulduğu 12. Kırmızı, Filli Boya ana sponsorluğu, 22. Altın Koza Film Festivali, Adana Büyükşehir Belediyesi, BiTaksi, Doğan Egmont, Dünya Göz Hastaneler Grubu, IKEA, Mikatur, MNG Kargo, Regnum Carya Golf & SPA Resort, Sinpaş GYO, Teknosa sponsorluğunda düzenlendi.

Tanem Sivar ve Sarp Aydınoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede davetliler, ödül töreninin ardından düzenlenen partide sahne alan DJ Kaan Düzarat'ın müzikleriyle eğlendiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Reklam Sektörünün En Başarılıları Kırmızılarını Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement