Reklamcılık Yerini Halkla İlişkilere Bırakıyor - Son Dakika
Güncel

Reklamcılık Yerini Halkla İlişkilere Bırakıyor

Reklamcılık yerini halkla ilişkilere bırakıyorİSTANBUL, (DHA) - İstanbul Kent Üniversitesi 'Kent Konuşmaları' adı altında birincisi düzenlenen seminerde açıklamalarda bulunan A İletişim Ajans Başkanı Engin Eren, "Reklamcılığın ve reklam kavramının sadece bir ürünü lanse ederken önemi var ama...

11.12.2018 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reklamcılık yerini halkla ilişkilere bırakıyor

İSTANBUL, (DHA) - İstanbul Kent Üniversitesi 'Kent Konuşmaları' adı altında birincisi düzenlenen seminerde açıklamalarda bulunan A İletişim Ajans Başkanı Engin Eren, "Reklamcılığın ve reklam kavramının sadece bir ürünü lanse ederken önemi var ama geri kalan süreç halkla ilişkilerin ilgi alanına girdi. Sosyal medya da bunun bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

İstanbul Kent Üniversitesi 'Kent Konuşmaları' adı altında sektör yöneticilerini öğrencilerle buluşturacağı seminerlerinin birincisini gerçekleştirdi. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından hazırlanan 'Kent Konuşmaları'nın ilk konuğu A İletişim Ajans Başkanı Engin Eren oldu.

PR 4.0 konusunun ele alındığı seminerde, yeni nesil halkla ilişkiler, bakış açıları, iletişim yapılarının unsurları, bunların halkla ilişkiler alanına katkıları ve dönüşümlerinin nasıl olacağı masaya yatırıldı.

Öğrencilerini meslek erbabı olarak yetiştirmek istediklerini ifade eden İstanbul Kent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doktora Öğretim Üyesi A. İlkay Ceyhan, "Bunun içerisinde akademi ve tecrübe kısmı var. Derslerde zaten akademik kısmını alıyorlar ama bu tarz konuşmalarda deneyim ve tecrübe kısmını da elde ediyorlar" dedi.

Doktora Öğretim Üyesi A. İlkay Ceyhan ayrıca sektörün eksiklerini üniversite bünyesinde tamamlamayı ve sektöre hazır bir iş gücü vermeye çalıştıklarının da altını çizdi.

"REKLAMCILIK SEKTÖRÜ SON BULACAK"

Programın ilk konuğu A İletişim Ajans Başkanı Engin Eren ise halkla ilişkilerin yeni bir evreye yöneldiğini vurgulayarak, "Halkla ilişkilerden ziyade iletişimden bahsetmek lazım. Benim tezim, kurumsal açıdan halkla ilişkilerin devam edeceği, yükseleceği fakat reklamcılığın öleceği yönünde. Bu spekülatif tezi şuna dayanarak söylüyorum. Artık reklamcılığın tüketiciler üzerinde etkiyi yaratamadığını iddia ediyorum. Reklamcılığın ve reklam kavramının sadece bir ürünü lanse ederken önemi var ama geri kalan süreç halkla ilişkilerin ilgi alanına girdi. Sosyal medya da bunun bir göstergesi. Halkla ilişkiler bir ikna sanatı. Bu ikna sanatı geçmişte tam yerini bulamamıştı ama dijital medyanın eski mecraların yerine geçmesi halkla ilişkileri reklama göre daha önemli kılıyor" şeklinde konuştu.

"Sosyal medya ve dijital iletişim araçları halkla ilişkilerin alanı olacak" diyen Eren, "Aslında içerik, yöntem değişmese bile mecralar değişmiş olacak. Ama önemli olan eski konvansiyonel içerik üretiminin sosyal medyaya göre uyumlandırılması. Yani sosyal medyaya has halkla ilişkiler içeriği üretmek lazım" açıklamasında bulundu.

"AKADEMİYE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Bu anlamda akademiye çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Eren, "Bir kırılma noktasındayız, bir çağ değişimindeyiz. Bu çağ değişimi de sokağa tarif edilebilmesi için kurama ihtiyacı var. Akademik dünyada yetişecek ve bu kuramı iyi öğrenecek yeni bir nesile ihtiyaç var. O yüzden akademiye çok buyük görev düşüyor" dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reklamcılık Yerini Halkla İlişkilere Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
    12:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi 2023 Faaliyet Raporları Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı'nda Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü 2023 yılı faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Mansur Yavaş, beş yılda yapılan çalışmaların millet tarafından onaylandığını belirtti. Yavaş, beş yıllık süreçte yapılan projeleri ve hizmetleri anlattı ve gelecek seçimlerde de halkın iradesine saygı duyacaklarını vurguladı.

  • Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor
    12:32 Talas'ta Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı Açılıyor

    Talas Belediyesi'nin kadın girişimcilere destek amacıyla kurduğu Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı, bu hafta misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Harman Mahallesi Meydanı'nda kurulan pazarda el emeği ürünler ve ev yapımı yemekler satışa sunulacak.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.


Advertisement