Reklamverenler, Çocuklar İçin İttifak Yaptı - Son Dakika
Güncel

Reklamverenler, Çocuklar İçin İttifak Yaptı

Reklamverenler Derneği çatısı altındaki Sorumlu Reklamcılık Yürütme Kurulunda yer alan gıda ve içecek firmaları, çocuklara sağlıklı hayat alışkanlıkları kazandırılması ve bu alışkanlıkların toplum genelinde yaygınlaştırılması amacıyla "Ulusal Gıda ve İçecek İttifakı - Türkiye Taahhüdü"nü...

21.02.2018 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reklamverenler Derneği çatısı altındaki Sorumlu Reklamcılık Yürütme Kurulunda yer alan gıda ve içecek firmaları, çocuklara sağlıklı hayat alışkanlıkları kazandırılması ve bu alışkanlıkların toplum genelinde yaygınlaştırılması amacıyla "Ulusal Gıda ve İçecek İttifakı - Türkiye Taahhüdü"nü hayata geçirdi.

Basın toplantısında taahhüde imza atan firmalar, çocuklara yönelik pazarlama iletişiminin, evrensel hale gelmiş uluslararası kaynaklara dayanan kurallara göre yürütülmesi, öz denetim bilincinin yerleştirilmesi ve kurallara aykırı reklam yapılmaması için çalıştıklarını kamuoyuna açıkladı.

Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, "Ulusal Gıda ve İçecek İttifakı - Türkiye Taahhüdü'nü; Coca Cola, Danone, Eti, Ferrero Türkiye, Mars Gıda, Mondelez International, Nestle, PepsiCo, Uludağ İçecek, Unilever ve Yıldız Holding'in imzaladığını belirtti.

İmzacı 11 firmanın daha önce bireysel almış oldukları tedbirleri şimdi bir adım öteye taşıyarak, kolektif olarak alacakları gönüllü önlemlerle çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırıp, bu alışkanlıkların toplum genelinde yaygınlaştırılması yolunda ebeveynlerin ve kamu otoritesinin çabalarına destek olacağını belirten Pura, "Bunu kendileri öz denetimle sağlayacaklar." dedi.

Dünyada birçok ülkede çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak için çalışmalar yürütüldüğünü açıklayan Sorumlu Reklamcılık Yürütme Kurulu Sözcüsü Zekai Onur Avcı ise bilimsel araştırmalar ve tavsiyeler temelinde belirlenen kriterlerle, çocukların pazarlama faaliyetine maruziyetini kısıtlama yönünde inisiyatif aldıklarını belirtti.

Sorumlu Reklamcılık Yürütme Kurulu Sözcüsü Ebru Şenel Erim de ise bugün dünyada çocuklara yönelik sorumlu pazarlama faaliyetleri konusunda önemli taahhüdlere imza atıldığını belirtti.

Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sorumlu Reklamcılık Yürütme Kurulu Başkanı Murat Zengin ise beslenme, fiziksel aktivite ve sağlıkla ilgili ulusal hedeflerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla 2016'da bir taahhüt etrafında toplandıklarını hatırlatarak, "Türkiye Gıda Taahhüdü, neredeyse dünyada benzer bir örneği daha olmayan, ülke beslenme ve sağlık politikalarına paralel, yerli ve çok uluslu firmaların aynı vizyon ile bir araya geldiği tarihi bir belgedir. Bu taahhüt, dünyada örnek bir çalışma olarak adlandırılmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Reklamverenler, Çocuklar İçin İttifak Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement