Rektör Aldemir; "ADÜ'nün kapısı sonuna kadar açık" - Son Dakika
Güncel

Rektör Aldemir; "ADÜ'nün kapısı sonuna kadar açık"

Rektör Aldemir; "ADÜ\'nün kapısı sonuna kadar açık"

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

29.07.2020 10:50  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. ADÜ Sosyal Tesisler'de düzenlenen yemekli toplantıda Rektör Aldemir, "Mesai kavramı gözetmeksizin objektif yayıncılık anlayışı ile çalışan tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun" dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nda basın mensupları ile buluştu. Aydın il genelindeki çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Rektör Aldemir, basının bir milletin müşterek sesi olduğunun altını çizerek, "Üniversite olarak basın mensuplarının ne denli zorlu şartlar altında görev yaptığını biliyoruz. İletişim Fakültemiz burada lokomatif görevi görüyor. Sizlere kapımız 24 saat açık. Gözümüz kulağımız olun, bizimle birlikte olun. ADÜ olarak sivil bir senato oluşturuyoruz. Bu senatoda sizlerin de temsilcileri olsun. Bizlerin göremediğini bizlere bildirin. Kapımız hepinize sonuna kadar açıktır. Bizlerin yapabileceği her türlü desteğe açığız" dedi.

"ADÜ'yü Türkiye'de ilklere yönlendireceğiz"

ADÜ'nün adını Türkiye'ye duyurmak için önemli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Rektör Aldemir, "Deniz, hava, kara araçları olmak üzere Türkiye'de ilk kez İnsansız Araçlar Meslek Yüksek Okulu açıyoruz. Geçen Perşembe günü de çok önemli bir girişimde bulundum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 17 Eylül'de Adnan Menderes konulu program için dosya verdik. Dosyamız Cumhurbaşkanımızın önünde. Dua ediyoruz ki geçsin. Dün çok kıymetli bir bilim adamı da ziyaretime geldi. Hiç bir yerde yayınlanmamış ses kayıtları, belgeler ve fotoğraflar tarafıma verildi. İlk kez orada sunacağız. Gururla ifade ediyorum ki ADÜ Spor Kulübü'nü kurduk. Son 15 gündür çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. İddia ediyorum profesyonel ligde bir futbol takımız olacak. Bunun başlangıcını yaptık. Dünyada 2, Türkiye'de 1'nci olan Türkiye Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü'nü kurduk. Bunlarla gurur duyuyoruz. ADÜ'yü bir yerlere taşımaya çalışıyoruz. Hafta dünyanın en prestijli ödüllerinden birini Türkiye'de iki üniversiteye verdiler. Bunlardan biri de ADÜ'dür. İstiyoruz ki yerel basın da ADÜ'ye yol aldırsın. Biz toplu iğne ile kaza kaza ADÜ'yü Türkiye'de ilklere yönlendireceğiz" diye konuştu.

"ADÜ Aydın'ın göz bebeği"

ADÜ'de rektör olmaktan gurur duyduğunu ve herkesin ADÜ'ye gelmek istediğini belirten Rektör Aldemir, "Bu üniversite hepimizin üniversitesi. Yüzlerce buraya gelmek isteyen profesör ve doçent var. Böyle bir üniversitenin rektörü olduğum için ve böyle bir ilde ailem, annem ve babam ile yaşadığımız için gurur duyuyorum. Telefonum her zaman açık. ADÜ için en küçük soru işaretinde bile bizi arayabilirsiniz. Benim hiç bir egom yok, farklı bir hissim yok. ADÜ Aydın'ın göz bebeği. O noktada da devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rektör Aldemir konuşmasının ardından basın mensuplarına ADÜ'nün sosyal tesislerinden indirimli olarak yaralanabilecekleri kartları ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör Aldemir; 'ADÜ'nün kapısı sonuna kadar açık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement