Rektör Çomaklı Teşrif-i Konya Etkinliklerine Katıldı - Son Dakika
Yaşam

Rektör Çomaklı Teşrif-i Konya Etkinliklerine Katıldı

Rektör Çomaklı Teşrif-i Konya Etkinliklerine Katıldı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Konya'da, Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişinin 791'inci yıl dönümü törenlerine katıldı.

04.05.2019 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Konya'da, Mevlana Celaleddin Rumi ve ailesinin Konya'ya gelişinin 791'inci yıl dönümü törenlerine katıldı.

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Teşrif-i Konya" etkinliklerinde bu yıl ilk kez Rumi özel tren seferleri yapıldı. On gün boyunca İstanbul - Konya arasında hizmet vermesi planlanan hızlı trenin 3 Mayıs'ta düzenlenen ilk seferinin yolcuları arasında Rektör Prof. Dr. Çomaklı da vardı. Rektör Çomaklı ve beraberindekiler, çok sayıda akademisyen, yazar, sanatçı ve gazetecinin olduğu trenle Konya'ya gitti.

Burada düzenlenen etkinliklerde Uluslararası Mevlana Vakfı öncülüğünde düzenlenen 4. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü ile Mevlana ve ailesinin Karaman'dan Konya'ya gelişi temsili olarak canlandırıldı. Karaman'dan başlayan, dört gün süren yolculuğun ardından Konya'ya ulaşan kafile için kentte temsili karşılama töreni düzenlendi. Mevlana'nın 22'inci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve beraberindekiler, Mevlana Meydanı'nda, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından karşılandı. Törene Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da katıldı.

Temsili karşılama töreninin ardından Mevlana'nın sandukası ziyaret edildi, Kur'an okundu, 'Gülbank' duası yapıldı. Etkinlikler kapsamında Selçuklu Kongre Merkezinde sema gösterisi yapıldı, "Vuslat" isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu. Ayrıca, mistik müzikte dünya çapında üne sahip üç kardeşten oluşan Filistinli Le Trio Joubran grubu da konser verdi.

Selçuklu Kongre Merkezindeki Teşrif-i Konya Mevlana Karşılama Töreni basın toplantısında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenlenen bu etkinliği Şeb-i Arus gibi uluslararası bir etkinlik haline getirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Mayıs ayında düzenlenen etkinlikleri arttırarak devam ettirmek istediklerini dile getiren Altay "Hem Konya'yı, hem de Hazret-i Pir'i, onun söylemlerini, onun insanlığa çağrısını tüm dünyaya duyurmayı arzu ediyoruz. Günümüzde onun çağrısına en çok ihtiyaç olduğu zamandayız. Birlik ve beraberlik söylemlerinin Konya'dan tüm dünyaya ulaştırmayı amaçlıyoruz. 'Rumi Treni' gibi simgesel işler de yapmayı arzu ediyoruz" dedi.

'Manevi değerlerimizin geleceğe aktarılması çok önemli'

Basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Çomaklı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a etkinliğe daveti için teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Çomaklı "2200 yıllık bir devletin devamı olarak içimizde barındırdığımız değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında bu tür günler önem arz ediyor. Bu değerleri geleceğe aktarmada Konya Büyükşehir Belediyesi çok önemli bir rol üstlenmiş, bunu bir misyon olarak görmüş. Biz buraya trenle geldik. Trenle gelince bu bizim hayal kurmamıza vesile oldu. Biz bu işte gönüllü olacağız. Bir milyon yüz bin öğrenciye sahip platformumuzla bu işi tanıtmak için gönüllü olacağımızı buradan belirtmek isteriz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rektör Çomaklı Teşrif-i Konya Etkinliklerine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement