Rektör Değişti, Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafı Geri Geldi - Son Dakika
Güncel

Rektör Değişti, Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafı Geri Geldi

Rektör Değişti, Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafı Geri Geldi

Edirne'de 1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi'nde 8'nci dönem rektörlük seçimlerini ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Yener Yörük, 2012 yılı Temmuz ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı.

10.08.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de 1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi'nde 8'nci dönem rektörlük seçimlerini ikinci sırada tamamlayan Prof. Dr. Yener Yörük, 2012 yılı Temmuz ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı. Yeni yönetim 2013 yılı Nisan ayında üniversitenin www.trakya.edu.tr adresindeki web sitesini değiştirdi. Site içerisindeki Atatürk ve Türk Bayrağı da kaldırıldı. 8'inci dönem rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, değişikliği büyük tepkilere rağmen 'internet sitesinde önemli olan bilgiye ulaşmak' diyerek savundu. Bir yıl sonra da, üniversitenin 3 ayda bir yayınlanan 'Köprü' adlı dergisinin 5'nci sayısında da kapakta yer alan Türk Bayrağı kaldırıldı.

İLK İCRAATI OLDU

Geçen Temmuz ayında yapılan 9'uncu dönem rektörlük seçimlerinde 279 oy alan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk sıradan rektör olarak atandı. 6 Ağustos tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen devir-teslim töreninin ardından göreve gelen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ilk olarak internet sitesine Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğraflarının geri konulması talimatını verdi. Rektör Tabakoğlu ayrıca internet sitesine Atatürk köşesinin de yapılması istedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafını eklemesi, öğrencilerin yanı sıra akademisyen tarafından beğeniyle karşılandı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Rektör Değişti, Türk Bayrağı ve Atatürk Fotoğrafı Geri Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı
    20:50 Jandarma ekipleri yaralı leyleği koruma altına aldı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde devriye atan jandarma ekipleri, sol ayağından yaralı bir leyleği fark ederek hemen koruma altına aldı. Yapılan tedavinin ardından leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı
    20:49 İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi: Hatay'da depreme dirençli kentler oluşturulmalı

    İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da birden fazla deprem kaynağının bulunduğunu belirterek, depreme dirençli kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Görür, kentin depreme dirençli ve hazır hale getirilmesi için mikro bölgelemeyle, fay analizi, risk analizi ve risk azaltma çalışmaları yapılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement