Rektör Yılmaz Veda Etti - Son Dakika
Eğitim

Rektör Yılmaz Veda Etti

Rektör Yılmaz Veda Etti

5 yıldır Hasan Kalyon Üniversitesi Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Tamer Yılmaz görevini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen’e verdi.

18.10.2018 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 yıldır Hasan Kalyon Üniversitesi Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Tamer Yılmaz görevini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen'e verdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2018-2019 Akademik açılış töreninde veda konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektörlük görevini Rektör yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen'e bıraktığını açıkladı. Prof. Dr. Yılmaz, akademik açılış yılı konuşmasında veda konuşması yaptığını belirterek, Edibe Sözen'e ise yeni görevinde başarı diledi. Yılmaz, Kalyoncu Holding bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Programda konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ise 5 yıllık başarılı çalışmalarından dolayı Rektör Yılmaz'a teşekkür ederek, yeni Rektör Prof Dr. Edibe Sözen'i ise yöne görevi için başarı diledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, HKÜ Mütevelli Heyet Başkan Vekili Haluk Kalyoncu tarafından Prof. Dr. Tamer Yılmaz'a başarılı çalışmaları nedeniyle şükran, yeni rektör Prof. Dr. Edibe Sözen'e ise tebrik plaketi verildi.

Programda konuşan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ise 5 yıllık başarılı çalışmalarından dolayı Rektör Yılmaz'a teşekkür ederek, yeni Rektör Prof Dr. Edibe Sözen'i ise yöne görevi için başarı diledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Eğitim Rektör Yılmaz Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Kütüphane Haftası Kutlandı
    16:34 Elazığ'da Kütüphane Haftası Kutlandı

    Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Kütüphane Haftası kutlandı. Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinlik, kültürler arası diyalog ve kütüphaneler temasıyla gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sivrice Halk Kütüphanesi Müdürü Niyaz Ömer Murat günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kitap hediye etti. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

  • Pendik Belediyesi Ramazan Ayında 13 Farklı Noktada İftar Veriyor
    16:29 Pendik Belediyesi Ramazan Ayında 13 Farklı Noktada İftar Veriyor

    Pendik Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 13 farklı noktada iftar yemeği veriyor. Ayrıca, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ve günlük sıcak yemek dağıtılıyor. 60 yaş üstü vatandaşlara hurma ve kahve fincanı dağıtılıyor. Cami gezileri ve kültür programları da düzenleniyor.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi
    16:20 Kütüphane Haftası'nda Malatya'nın Kale ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi

    Kale İlçe Halk Kütüphanesi, Kale Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kale Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gençlerin kütüphaneye ilgisi artırılmak ve okuma alışkanlığı kazandırılmak amacıyla 30 dakika boyunca kitap okundu. Programa katılan gençlere ve ilçedeki kurum amirlerine hafta kapsamında kitap hediye edildi.

  • Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek
    15:33 Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sanayicilerin ihtiyacı duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Çorum Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında, mesleki ve teknik eğitimdeki yeni gelişmeler ve planlamalar ele alındı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki eğitimde nitelikli erişim, tanıtım ve yönlendirme, farkındalık arttırma çalışmaları ve nitelikli istihdamın önemini vurguladı. Vali Dağlı ise Çorum'un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirterek, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı
    14:31 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı

    Muş'ta, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitapların önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. Törende konuşan Muş Valisi Avni Çakır, kütüphanelerin bir toplumun aynası olduğunu belirterek, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini söyledi. En çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kütüphane Haftası'nda İlçe Kütüphanesini Ziyaret Etti
    13:47 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kütüphane Haftası'nda İlçe Kütüphanesini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçe kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanede kitapları inceleyen Ateş, öğrencilerle sohbet etti. Ateş, öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasını sağlamak, kitap sevgisini aşılamak ve kitap okuyarak vakit geçirmenin güzelliğini hissettirmek amacıyla her yıl martın son haftasının, Kütüphane Haftası olarak kutlandığını belirtti. Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Ateş, 'Gerçek bilgi kaynaklarımız kütüphanelerdir. Kitaplarımızın şarjı bitmiyor, istediğiniz kadar faydalanabilirsiniz. Kitap okumak sınavlarınıza da büyük katkı sağlayacaktır.' dedi.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı
    13:45 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı

    Muş Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, kütüphanelerin toplumun aynası olduğu vurgulandı. Muş Valisi Avni Çakır, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini belirtirken, Belediye Başkanı Feyat Asya ise okumanın ve kütüphanenin önemine dikkat çekti. Törenin ardından en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.


Advertisement