Remzi Çayır'dan, Erdoğan'a Tepki: "Eski Türkiye Kafası ve Din, İnanç Üzerinden Kendisine Oy Devşirmeye Çalışanlar, Hastalıktan Kendilerini... - Son Dakika
Güncel

Remzi Çayır'dan, Erdoğan'a Tepki: "Eski Türkiye Kafası ve Din, İnanç Üzerinden Kendisine Oy Devşirmeye Çalışanlar, Hastalıktan Kendilerini...

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Eski siyasi anlayışlar, eski Türkiye kafası ve din, inanç üzerinden kendisine gelecek arayanlar, oy devşirmeye çalışanlar, hastalıktan kendilerini kurtaramıyorlar” tepkisini gösterdi. Çayır, “Şaşırdım kaldım. Çıkmış bir aday bilerek bilmeyerek bir seccadenin üzerine basmış, dönmüş; ‘Ben görmedim, samimiyetle özür diliyorum’ demiş. Buradan yola çıkarak kendine oy devşirmek, ‘Gördünüz mü, size söylüyorduk bunlar falan filandır’… Derdin ne ya?” dedi.

03.04.2023 17:04  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: MERVE GÜVEN/ Kamera: FURKAN ERDEM

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a; "Eski siyasi anlayışlar, eski Türkiye kafası ve din, inanç üzerinden kendisine gelecek arayanlar, oy devşirmeye çalışanlar, hastalıktan kendilerini kurtaramıyorlar" tepkisini gösterdi. Çayır, "Şaşırdım kaldım. Çıkmış bir aday bilerek bilmeyerek bir seccadenin üzerine basmış, dönmüş; 'Ben görmedim, samimiyetle özür diliyorum' demiş. Buradan yola çıkarak kendine oy devşirmek, 'Gördünüz mü, size söylüyorduk bunlar falan filandır'… Derdin ne ya?" dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. Çayır, gündemdeki seccade tartışması ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye ne yazık ki eski alışkanlıklarından, kamplaşma hastalığından kurtulmamaktadır. Türkiye seçim sathı mailine girdi, 14 Mayıs'ta millet gidecek sandığa; neyi beğeniyor, neyi beğenmiyor bununla ilgili bir karar verecek. Ne yazık ki eski siyasi anlayışlar, eski Türkiye kafası ve din, inanç üzerinden kendisine gelecek arayanlar, oy devşirmeye çalışanlar, hastalıktan kendilerini kurtaramıyorlar. Böyle yaparak bir başkasını daha az dinli, öbürünü dinsiz, öbürü takva sahibi, öbürü takva sahibi değil, ben daha iyi Müslümanım, öbürü az Müslüman yarışına mı gireceğiz? Bırakın bununla ilgili kararı halk versin. Bizim ne kadar inançlı olup olmadığımızı, takva sahibini olup olmadığımızı Allah bilir. Birini olduğu gibi asmaya giden bir anlayışı gerçekten ilkel, iptidai ve Türkiye'nin derhal terk etmesi (gereken) bir alışkanlık olarak görüyorum.

"BEN BU TÜR İPTİDAİ, İLKEL, İNSAN VİCDANINI KANATAN YAKLAŞIMLARI REDDEDİYORUM. DERHAL TÜRKİYE'NİN BU TÜR ANLAYIŞLARDAN UZAKLAŞMASI GEREK"

Şaşırdım kaldım. Çıkmış bir aday bilerek bilmeyerek bir seccadenin üzerine basmış, dönmüş; 'Ben görmedim, samimiyetle özür diliyorum' demiş. Buradan yola çıkarak kendine oy devşirmek, 'Gördünüz mü, size söylüyorduk bunlar falan filandır'… Derdin ne ya? Sen 21 yıldır ülkeyi bu hale getirmişsin, nasıl getirdiğini hesabını vermemişsin, 50 bin insan ölmüş depremde bir tane Allah'ın kulu çıkıp da hesap vermemiş. Kimse sorumlu değil, Allah'a atmışsın sorumluluğu, kendin her türlü kötülükten, sorumluluktan, yanlıştan münezzehsin neredeyse. Böyle bir anlayışın bu ülkede, insanlık aleminde yeri olabilir mi? Ben bu tür iptidai, ilkel, insan vicdanını kanatan yaklaşımları reddediyorum. Sen bu ülke için nasıl bir hayat sunuyorsun? Türkiye bu borçtan nasıl kurtulacak? Her doğan çocuk dünya kadar borçla doğuyor. Biz bu sarmaldan nasıl kendimizi kurtaracağız? Bununla ilgili yanlışların var, bu yanlışlardan dönecek misin dönmeyecek misin, nasıl döneceksin? Kimin ibadet edip etmeyeceğine, kimin Allah'a yakın olup olmadığına Allah karar verecek, sen karar verici değilsin. Derhal Türkiye'nin bu tür anlayışlardan uzaklaşması gerek."

"AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR, KORKUTARAK GELECEĞİ KURMAYA ÇALIŞIYORLARSA YANILGI İÇERİSİNDE OLURLAR"

Çayır, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Erdoğan, o sözü kulağımın arkasına anlatsın. Biz bu işlerden geliyoruz. Öyle tesadüf, senaryo uydurmuşlar. İYİ Partililer anlatmıyor da ben anlatayım. Ne yazık ki bazen böyle oluyor; birileri dövülüyor hiç alakam yok, o dövülene sahip çıkmak bizim gibi insanlara düşüyor. Birinin hakkını teslim ederken ondan filan değilim, onun yanında da değilim ama mazlumun yanındayım. Bekçi bir tane hırsızı kovalıyormuş, hırsızı kovalarken de gelişi güzel ateş etmiş, ateş de İYİ Parti ile yanındaki binaya isabet etmiş. Teknik olarak söylüyorum; hırsıza vurmak için ateş ederse, boy hesabında bu şekilde gider kurşun. Yok havaya ateş etti, göğe doğru gider. Sağ taraftaki birkaç boy hizası binaya gitmez. Senaryo uydurmasınlar, sen tehdit edeceksin siyasetçileri bir tanesi de kendisine vazife edinecek, bu işler böyledir, geçmişte de böyle oldu, oradan geliyorum ben. Siyaset, ağzından çıkanı kulakları değil dimağları duyacak. Kimse kimseyi tehdit edemez, kimse kimsenin ağası değil, kimse kimseye tahakküm edemez. Akıllarını başlarına alsınlar, korkutarak geleceği kurmaya çalışıyorlarsa yanılgı içerisinde olurlar."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin hangi adayı destekleyeceğiyle ilgili de Çayır şöyle konuştu:

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE, ADALETİ AYAKTA TUTAN, LİYAKATE ÖNEM VEREN VE DEĞİŞİM İSTEYEN TABANIMIZ ONA OY VERECEKTİR"

"Milli Yol Partisi, kendi isim ve amblemiyle, kendi doğrularıyla, inancıyla Türkiye'ye bu sistemin değişikliği hususunda bir sözümüz var. Bu sistemden gelen ne olur ki? Sistem değişiyor, ahval değişmiyor; parti değişiyor ahval değişmiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde başından beri bir şey diyoruz; Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasını aydınlatmaya çalışan, adaleti ayakta tutan, liyakate önem veren ve değişim isteyen tabanımız ona oy verecektir. Biz de bununla ilgili açıklamayı yapacağız."

Remzi Çayır\'dan, Erdoğan\'a Tepki: "Eski Türkiye Kafası ve Din, İnanç Üzerinden Kendisine Oy Devşirmeye Çalışanlar, Hastalıktan Kendilerini...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Remzi Çayır'dan, Erdoğan'a Tepki: 'Eski Türkiye Kafası ve Din, İnanç Üzerinden Kendisine Oy Devşirmeye Çalışanlar, Hastalıktan Kendilerini... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement