Renkli Mücevher Taşları Eğitim Kursu - Son Dakika
Yerel

Renkli Mücevher Taşları Eğitim Kursu

Renkli Mücevher Taşları Eğitim Kursu

Kuşadası Çarşılarına Düzen Getirmek, Ticari Hayatı Güvence Altına Almak Amacıyla Kuşadası Ticaret Odası Tarafından Kuyumculara Yönelik Olarak Düzenlenen €˜pırlanta Eğitim Kursu’nun Tamamlanmasının Ardından Bu Kez de €œ Renkli Mücevher Taşları Kursu” Açıldı. Bugün Başlayan Kursta Kuyumculardan Oluşan 25 Kişilik Bir Grup Eğitim Görüyor.

03.05.2008 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası çarşılarına düzen getirmek, ticari hayatı güvence altına almak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası tarafından kuyumculara yönelik olarak düzenlenen ‘Pırlanta eğitim kursu’nun tamamlanmasının ardından bu kez de “ Renkli Mücevher Taşları Kursu” açıldı. Bugün başlayan kursta kuyumculardan oluşan 25 kişilik bir grup eğitim görüyor.

Kuşadası Ticaret Odası tarafından İstanbul’daki Blue Diamond Pırlanta Akademisi işbirliğiyle organize edilen Renkli Mücevher Taşları Eğitim Kursu bir hafta sürecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Gemoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Hatipoğlu ile Blue Diamond Pırlanta Akademisi Laboratuar ve Akademi Müdürü Ceyda Şaroğlu ile eğitim sorumlusu Aylin Tüzüner tarafından verilen kurs sonunda tüm kursiyerler sınava tabi tutulacak. Sınava girecek 25 kursiyerden başarılı olanlara 9 Eylül Üniversitesi tarafından onaylı Pırlanta Ekspertizi sertifikası verilecek.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Ticaret Odası Kuyumcular Komitesi ve Kuyumcular Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kursa beklenenin üzerinde bir katılım olduğunu belirterek, bir hafta sürecek kurs boyunca Kuşadası’ndaki kuyumcuların renkli mücevher taşları konusunda eğitilip, bilgilendirildiğini söyledi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “ Hedefimiz, pırlanta alanında olduğu gibi, renkli mücevher taşları alanında da tüm kuyumcularımızı eğitmek. Kurslar son derece başarılı bir şekilde gerçekleşiyor” dedi.

Bu arada, bugün başlayan kursun bir hafta süreceğini açıklayan Blue Diamond Pırlanta Akademisi Laboratuar ve Akademi Müdürü Ceyda Şaroğlu ile eğitim sorumlusu Aylin Tüzüner, kurs boynuca tüm katılımcılara değerli taşları derecelendirme, taklit ve gerçek olanları ayırt etme yöntemi ve renkli taşlar konusunda temel bilgilendirme bilgisi verildiğini kaydederek, kurs sonunda katılımcılara 9 Eylül Üniversitesi onaylı sertifika verdiklerini söyledi.

(ZH-İK) 03.05.2008 16:33 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Renkli Mücevher Taşları Eğitim Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement