Rennan Hocaya Destek Eyleminde Rektörün İstifası İstendi - Son Dakika
Güncel

Rennan Hocaya Destek Eyleminde Rektörün İstifası İstendi

Rennan Hocaya Destek Eyleminde Rektörün İstifası İstendi

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, başörtülü bir öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verilen ve yarın cezaevine girecek olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye destekn basın açıklaması yaptı.

26.11.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, başörtülü bir öğrencinin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verilen ve yarın cezaevine girecek olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü'ye destekn basın açıklaması yaptı. Gruptakiler, Prof. Dr. Pekünlü için soruşturma izni veren Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'ın istifasını istedi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, bugün öğlende, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün daha önce görev yaptığı Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü önünde toplanıp basın açıklaması yaptı.

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Savcılar göreve, rektör istifa' diye slogan atan grup adına konuşan TGB İl Başkanı Meltem Ayvalı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın istifa etmesi gerektiğini savundu. Ayvalı, "Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Değerli hocamız yarın cezaevine girecek. Rennan hocamıza verilen ceza, onun şahsında Atatürk devrimlerine, laikliğe, aydınlanmaya ve bilime verilmiştir. Buna karşı bütün gücümüzle savaşacağız ve gericiliğin üzerine yürüyeceğiz" dedi.

Ceza nedeniyle rektörlüğü de eleştiren Ayvalı, "Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne soruyoruz, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün hapse mahkum edildiği ceza davası bir öğrencinin öğretim hakkı engellendiği gerekçesiyle açılmıştır, madem ki Rennan hocanın öğrencisi bile olmayan arkadaşımızın öğrenim hakkı engellenmiştir o halde Fen Fakültesi Dekanı Nadide Kazancı ile Rektör Candeğer Yılmaz öğrencinin devamsızlık ve başarı durum belgelerine neden soruşturmada yer vermemiştir? Savcılık YÖK Yasası'nın 53'üncü maddesi gereğince doğrudan soruşturma açmaya yetkili olmadığından dosyayı Ege Üniversitesi Rektürlüğü'ne göndermiş ve Ege Üniversitesi Rektörü, Rennan hoca için adeta 'katli vaciptir' demiştir. Sayın Candeğer Yılmaz'a soruyoruz, Anayasa'nın iptal edilmiş maddesini yürürlükteymiş gibi göstererek öğretim üyelerini Anayasa'ya aykırı olarak suç işlemeye teşvik etmiş olmuyor musunuz? Rektörü istifaya davet ediyoruz. Ege Üniversitesi'nin Rektörü'nü istifaya davet etmek için imza kampanyası başlatacağız."

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman da yaşananlara tepki göstererek yeniden yargılama istedi. Arıtman, "Bu bir Ortaçağ uygulamasıdır. Cadı avına çıkıp kurdukları Engizisyon mahkemelerinde ceza kesenlerin Mustafa Kemal'e idam hükmü verenlerden bir farkı yoktur. Roma'nın ortasında yine bir Gökbilimci olan Bruno'yu yakanlardan da farkları yoktur" dedi.

SON DERSİNİ VERİP CEZAEVİNE GİDECEK

Basın açıklamasının ardından, Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün yarın saat 10.00 ile 12.00 arasında Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda "Evren ve Evrim" konulu son dersini verdikten sonra Foça'daki cezaevine teslim olacağı bildirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rennan Hocaya Destek Eyleminde Rektörün İstifası İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement