Resim Edebiyat ve Kaligrafi Buluşması - Son Dakika
Güncel

Resim Edebiyat ve Kaligrafi Buluşması

Resim Edebiyat ve Kaligrafi Buluşması

Ahmet Mete ve Nihat Kaya, edebiyat ile resim sanatını bir araya getirdikleri sergi Fen-Edebiyat Fakültesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

12.06.2012 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinden Ahmet Mete ve Nihat Kaya, edebiyat ile resim sanatını bir araya getirdikleri sergi Fen-Edebiyat Fakültesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar, güzel sanatların en önemli öğelerinden olan resim sanatını edebiyatın en nahif dalı olan divan şiiri ile buluşturduklarını söyledi.

Doç. Dr. Yakar, "Divan edebiyatının değişik dönemlerinde yaşamış şairlerin şiirlerinden beyitler seçtik. Bu beyitleri Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerimizden Ahmet Mete ve Nihat Kaya resimleştirdiler. Beyitlerde geçen mazmun ve temalardan hareketle kendi sanatçı kimliklerini de ortaya koyarak beyitleri somut hale getirdiler" diye konuştu.

"Divan şairleri çevresini ve tabiatı çok iyi gözlemleyen sanatçılardır" diyen Yakar, "Öğrenci arkadaşlarımız da şairlerin hayallerinde geçen ve beyitlere aksettirilen mazmun ve hayalleri tuvale göktüler. Böylece resim sanatı ile şiirin muhteşem birlikteliği ortaya çıktı. Resim sanatında temalı konuları çalışmak çok zordur. Bunu erbabı bilir. Fakat öğrenci arkadaşlarımız şairlerin hayallerindeki güzel ve güzellikleri çok iyi ifade ettiler. Soyut olan hayaller tuvalde çok güzel somutlaşmış oldu. Bunun yanında bir başka arkadaşımızda beyitleri yazdı. Kaligrafi sanatı da bu sergiye katılmış oldu.

Beyitlerin yazıldı nesre çevrildi. Sergiyi gezecek insanlar önce beyitleri orijinal halinde okuyacaklar, nesre çevirisi vasıtasıyla şairin vermek istediği mesajı algılayacaklar daha sonra resimlere bakarak şairin zihnindeki imgeyi ressam arkadaşların tuvalleri vasıtasıyla anlayacaklardır" diyerek, resim edebiyat ve kaligrafi sanatı buluşmuş olacak şeklinde konuştu.

"Bu projede Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğünden koordinatör Öğr. Gör. Mustafa Aslan Bey'in katkılarını yanımızda gördük" diyen Yakar, "Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Sergi Gaziantep Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi derslikler bölümünde 15 haziran 2012 tarihine kadar açık kalacak. Sanata ilgi duyan herkesi bu sergiye bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Resim Edebiyat ve Kaligrafi Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement