Ressamlar Barış İçin Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Ressamlar Barış İçin Biraraya Geldi

Geçen Yıl 27 Şubat Tarihini Dünya Ressamlar Günü Olarak İlan Edip Kayseri'de Sergi Açan Ressamlar Bu Kez Eskişehir'de Biraya Gelip 'Dünyada Barış' Konulu Karma Resim Sergisi Açtı.

28.02.2007 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GEÇEN yıl 27 Şubat tarihini Dünya Ressamlar günü olarak ilan edip Kayseri'de sergi açan ressamlar bu kez Eskişehir'de biraya gelip 'Dünyada barış' konulu karma resim sergisi açtı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde dünya ressamlar günü nedeniyle düzenlenen 'Dünyada barış' konulu karma sergiye 'Çoban ressam' olarak tanınan Süleyman Şahin, Bayram Saltabaş, Cengiz Çeliker, Aynur Arıcan ve Hamidiye Kocaman eserleriyle katıldılar. Sergiyi aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ekrem Balı ile çok sayıda kişi gezdi.

Ressam Süleyman Şahin geçen yıl Bayram Saltabaş ve Cengiz Çeliker ile biraraya gelip 27 Şubat tarihini 'Dünya ressamlar günü' olarak ilan ettiklerini söyledi. 27 Şubat 2006 tarihinde Kayseri'de Saltabaş ve Çeliker'le birlikte karma sergi açtıklarını kaydeden Süleyman Şahin, bu yılki karma sergilerine kadın ressamlar Aynur Arıcan ile Hamidiye Kocaman'ın da katıldığını belirtti.

Çoban ressam Süleyman Şahin 27 Şubat tarihini kendilerinin dünya ressamlar günü ilan etiğini kaydederek bunu noterden de tastik ettireceklerini söyledi. Şahin şöyle konuştu:

''Geçen yıla kadar ressamların kutlayacakları bir günü yoktu. Biz Kayseri'de açtığımız karma sergiyle 27 Şubat tarihini dünya ressamlar günü ilan ettik. Bunu tüm dünyaya kabul ettireceğiz. Dünya ressamlar günü bizim için çok önemli. Her yıl ayrı bir konu işleyeceğiz. Bu yılki konumuz dünyada barış. Biz dünyada barış olsun diyoruz, savaşların olmamasını, dünyaya barışın gelmesini istiyoruz. 27 Şubat dünya ressamlar gününü dünyanın her yerinde kutlayacağız ve bu günü dünyaya kabul ettirmek için çaba sarfedeceğiz. 27 Şubat'ın dünya ressamlar günü olduğunu noterden de tastik ettireceğiz.''

Ressam 'Bayro' olarak tanınan Bayram Saltabaş da, Eskişehir'de sergi açtıkları için mutlu olduklarını belirtti. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in sanatçı kişiliğinin kente yansıdığını ifade eden Bayram Saltabaş, liderlerin sanatçı olması gerektiğini savundu. Başbakanın, cumhurbaşkanının ve milletvekillerinin sanatçı olmalarının dünya barışına katkı sağlayacağıın öne süren Bayram Saltabaş, ''Sanatçıları dışlayan toplumlar acı çekmeye mahkumdurlar. Benim tablolarımın bazılarında siyah noktalar bulunuyor. Bu siyah noktalar dünyayı bunalıma götüren liderlerdir'' dedi.

Karma sergiye katılan Cengiz Çeliker eserlerinde Bodrum'da denizin kirliliğini, Aynur Arıcan oryantal kadınları, Hamidiye Kocaman da eserlerinde doğa ve kadını işlediğini belirtti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi salonunda açılan 'Dünyada barış' konulu karma sergi 5 Mart 2007 tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak. Sergide Süleyman Şahin, Bayram Saltabaş, Cengiz Çeliker, Aynur Arıcan ve Hamidiye Kocaman'ın 100'e yakın eseri bulunuyor.

Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ressamlar Barış İçin Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement