Reuters Enstitüsü'ne Göre 'Cnnturk.com' İnternette Birinci Kaynak - Son Dakika
Güncel

Reuters Enstitüsü'ne Göre 'Cnnturk.com' İnternette Birinci Kaynak

Reuters Enstitüsü\'ne Göre \'Cnnturk.com\' İnternette Birinci Kaynak

Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de kullanıcıların internet haber kaynağı olarak tercih ettiği sitelerin başında %37 oranıyla CNNTURK.com yer aldı.

16.06.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oxford Üniversitesi'ne bağlı Reuters Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de kullanıcıların internet haber kaynağı olarak tercih ettiği sitelerin başında %37 oranıyla CNNTURK.com yer aldı.

Reuters Enstitüsü'nün 'Dijital Haber Raporu 2016' başlıklı araştırması YouGov araştırma şirketinin 26 ülkede 50 bin internet kullanıcısına yönelik verileri üzerinden yürütüldü.

Raporda kaynağına göre, haftalık habere ulaşım %90'la internet, bunun %73'ü sosyal medya olmak üzere, %80 televizyon, %54 gazete ve %41 radyo şeklinde dağılırken, Türkiye'deki kullanıcıların sadece %40'ının haberlere, %34'ünün gazetecilere ve %37'sinin medya kuruluşlarına güvendiği kaydedildi. İnternet haber kaynaklarında %37 ile CNN TÜRK, %36 Mynet, %35 Hürriyet, %33 NTV ve %31 ile Milliyet ilk sıralarda yer alırken, raporda CNNTURK.com'un kullanıcı kitlesinin şehirli ve eğitimli kesimden oluştuğu belirtildi.

SOSYAL MEDYA GÜÇLÜ BİR HABER KAYNAĞI

Türkiye'nin de dahil olduğu araştırmaya göre 26 ülkede ankete katılanların %51'i sosyal medyayı haftalık haber kaynağı olarak kullanıyor. Sosyal medya özellikle gençler arasında popüler. Araştırma 18-24 yaşları arasındaki gençlerin %28'i ana haber kaynağı olarak sosyal medyayı görüyor. Bu oran, %24 ile televizyonu seçenlerden daha fazla. Sosyal medya alanında %64 ile Facebook başı çekerken, YouTube %31, Twitter %30, WhatsApp %17 ve Instagram %12 düzeyinde. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reuters Enstitüsü'ne Göre 'Cnnturk.com' İnternette Birinci Kaynak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement