Reyhanlı'ya Atılan Roketlerle Ölenlerin Aileleri Mehmetçik'in Arkasında - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'ya Atılan Roketlerle Ölenlerin Aileleri Mehmetçik'in Arkasında

SURİYE'den Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketle yaşamını yitiren liseli Fatma Avlar (17) ile Rıfat Sinirli'nin (69) ailerinin acıları, tazeliğini koruyor.

15.02.2018 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SURİYE'den Hatay'ın Reyhanlı ilçesine atılan roketle yaşamını yitiren liseli Fatma Avlar (17) ile Rıfat Sinirli'nin (69) ailerinin acıları, tazeliğini koruyor. Acıları ortak olan aileler, Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlanıp, bölgenin teröristlerden temizlenmesini istiyor.

Suriye'deki teröristlerin Reyhanlı'ya, 31 Ocak'ta attığı roketle uyurken, yaşamını yitiren Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Fatma Avlar ile 2 Şubat'ta yapılan saldırıyla hayatını kaybeden Rıfat Sinirli'nin acıları, halen tazeliğini koruyor. Yaşamını yitiren Avlar ile Sinirli'nin aileleri, birlik ve beraberlik mesajı verip, teröre karşı olduklarını söyledi. Terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlanması temennisinde bulunan aileler, bölgenin teröristlerden temizlenmesi istiyor.

'KIZIMIN İSMİ OKULA VERİLSİN'

Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Fatma Avlar'ın babası Ahmet Avlar, 4 yıl önce de oğlunu trafik kazasında kaybettiğini belirterek, kendi yatağı yerine saat 03.00'e kadar sohbet ettiği, gülüp, eğlendiği kardeşinin yanında uyuyan Fatma Avlar'ı yitirmenin acısını gözyaşlarıyla anlattı. Avlar, "Kızımın hayallerini yıktılar. O benim öpmeye kıyamadığım bebeğimdi. Şimdi ne kapıyı açan ne de öpen var. Ben ve kardeşlerim de vatanım için canımı vermeye hazırım. Askerlerimiz de bizim evladımız" dedi.

Kızının adının bir okula verilmesini isteyen Ahmet Avlar, evlat acısı yaşamanın kolay olmadığını vurgulayarak, "İçimiz yanıyor. İçimizin yanmasını kimse durduramaz. Kızım uyuduğu zamana ben, kardeşini yanından kaldırdım ve onun rahat uyumasını istedim. Artık rahat uyuyor. Allah'ım şehitlik mertebesini ona verdi. Bu herkese nasip olmaz. Tek isteğim, kızımın adının bir okula verilmesi" diye konuştu.

'HAYALİ İZMİR'DE OKUMAK, PSİKOLOG OLMAKTI'

Kızının, İzmir'de üniversitede psikoloji bölümü okuyup, psikolog olmayı hayal ettiğini belirten baba Avlar, "Üniversiteyi İzmir'de okumak istiyordu. Psikoloji bölümünü bitirmek istediği bizlere söyledi. Hayalleri bunlardı. Kendi ayakları üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmadan mesleğini yapmak istiyordu. Kızımın çok güzel geleceği olacaktı. O, benim öpmeye bile kıyamadığım bebeğimdi. Kapıyı çaldığım zaman beni karşılar, öpücüğünü alır sonra da odasına giderdi. Ama şimdi ne kapıyı açan var ne de öpen var, yerini çok arıyorum. Her gün mezarına gidip, ağlıyorum" dedi. 'Zeytin Dalı Harekatı'nı da desteklediğini dile getiren Ahmet Avlar, şunları söyledi:

"Rabb'im bizim ciğerlerimizi yakanların ciğerlerini yaksın, acısını yaşatsın. Hainlerin dünyalarını başlarına yıksın. Başta ABD, Almanya, Fransa olmak üzere PKK'yı destekleyenlerin akıllara başlarına gelsin. Her bir askerimiz, bizim evladımızdır. Şehit olduklarını duyduğumuz zaman bizlerin de ciğerleri yanıyor. Her ailenin askerlerimize dua etmelerini istiyorum. Operasyonu sonuna kadar destekliyorum. 2 evladım, 6 kardeşim var; savaşmaya gideceksek canıgönülden giderim. Ben ve kardeşlerim de vatanım içini canımı vermeye hazırım." Anne Döne Avlar ise "Kızımın gençliğini, hayallerini yıktılar. Üniversite okumak istedi. Ne istediler ondan? İleride eşine muhtaç olmadan, kendi ayakları üzerinde duracaktı kızım" dedi. GÖRÜNTÜLERİ ACI ANI OLARAK KALDI

Liseli Fatma Avlar'ın, yakınlarının düğünündeki ve ailesiyle yaşadığı mutlu anlarının, oyunlarının cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüleri ise anı olarak ailesine kaldı. Bu görüntüleri izleyen baba Ahmet Avlar ile anne Döne Avlar, gözyaşı döktü.

'KÜRT KIZIYIM, MÜCADELE TERÖRLE'

Reyhanlı'ya, 2 Şubat'ta yapılan saldırıda hayatını kaybeden Rıfat Sinirli'nin eşi Ayşe Sinirli de Kürt kökenli olduğunu hatırlatarak, harekatın Kürtlere yönelik değil; teröristlere yapıldığını vurguladı. Eşinin, harekatın başladığı andan itibaren kendisine 'Şehit olmaya hazırım' dediğini anlatan Ayşe Sinirli, "47 yıllık evliydik, acısı büyük. Ölüm hak; ama ayrılık zor. Savaşın başladığı andan itibaren bana 'Şehit olmaya hazırım' dedi. Türk bayrağını kalktı, evimize astı. 'Beni cepheye götürsünler, kanımın son damlasına kadar savaşırım' dedi. İstediği yerine geldi, şehit oldu. Ölmeden şehitlik bayrağını kendisi astı. Türkiye, hiçbir zamana insanlarımıza kıymaz. Yalnızca terörle savaşıyor. Türk bayrağı altında yaşıyorum. Biz Türk milletiyiz, Allah ülkemize zeval vermesin" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'ya Atılan Roketlerle Ölenlerin Aileleri Mehmetçik'in Arkasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK heyetini kabul etti
    18:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK heyetini kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK heyetini CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Kabulde, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de bulundu.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement