Ribat Derneği Sudan'da 5 Su Kuyusu Açtı - Son Dakika
Güncel

Ribat Derneği Sudan'da 5 Su Kuyusu Açtı

Ribat Derneği, Hartum eyaletine bağlı Hasahisa bölgesindeki 5 köyde su kuyusu açtı.

16.09.2017 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ribat Derneği, Hartum eyaletine bağlı Hasahisa bölgesindeki 5 köyde su kuyusu açtı.

Türkiye'den toplanan yardımlarla yaptırılan su kuyularının açılışında, temiz suya ulaşımda zorluk çeken halk, yöresel oyunlarla sevinç gösterisinde bulundu.

Köylüler, açılışlardan önce Türkiye için dua etti.

Son kuyularla Sudan'da dernek tarafından açılan su kuyusu sayısı 105'e ulaştı.

Kuyuların açılışı için 4 kişilik ekibin Türkiye'den geldiğini söyleyen Ribat Derneği Sudan Sorumlusu Yusuf Duman, köylülerin sevinçlerine ortak olmak istediklerini belirtti.

Su kuyusu açılışlarında titiz davrandıklarının altını çizen Duman, "Sondajlar vurulmadan önce bizzat benim de katıldığım ön incelemeler yapıyoruz. Temiz su alabilmek için en uzak mesafeye yürüyen köyleri tercih etmeye gayret ediyoruz. Öncelikle zor şartlarda olanları kolaylaştırmanın derdindeyiz." diye konuştu.

Duman, insani yardım noktasında sadece su kuyusu açmadıklarını, Kurban Bayramı'nda Hartum, Kadukli ve Ubeyd vilayetlerinde 450 büyükbaş hayvan kestiklerini ve etlerini 5 binden fazla yardıma muhtaç aileye ulaştırdıklarını aktardı.

Su kuyusu açılışlarının yapıldığı Hasahisa bölgesinde yaşayan Yaser Ahmed, "Yıllarca temiz su alabilmek için yaklaşık 8 kilometre gitmek zorundaydık. Kimimiz eşeklerle kimimiz yürüyerek bu zorlu yolu aşmaya çalışıyorduk. Bundan sonra temiz suyumuz evimizin önünde olacak. Sudan'daki din kardeşlerini unutmayan Türkiye'ye selam olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ribat Derneği Sudan'da 5 Su Kuyusu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement