Ricciardone : Hakan Fidan ile Çalışmak Ayrıcalık - Son Dakika
Dünya

Ricciardone : Hakan Fidan ile Çalışmak Ayrıcalık

Ricciardone : Hakan Fidan ile Çalışmak Ayrıcalık

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "çok saygı duyduğunu", "zor ve hassas" bir görev yürüttüğünü söyledi.

24.10.2013 12:54  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "çok saygı duyduğunu", "zor ve hassas" bir görev yürüttüğünü belirterek "Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve bir keyif" dedi.

Büyükelçi Ricciardone, Çengelhan Müzesi'nde düzenlenen kahvaltıda DMD üyeleriyle bir araya geldi. Buluşma sırasında diplomasi muhabirlerinin güncel konularına ilişkin sorularını yanıtlayan Ricciardone, basının, Türkiye'nin enerjisinin ve demokratikleşme çabalarının "hayati" bir parçası olduğunun altını çizdi.

Gerginlik ve bölgesel ihtilaf döneminde Türkiye'nin ABD için taşıdığı önemini vurgulayan Ricciardone, Türkiye ile ABD'yi zor sorunlar üzerinde çalışan "çok yakın iki ortak" olarak niteledi.

-"FİDAN İLE ÇALIŞMAK AYRICILIK"-

Francis Ricciardone, ABD basınında MİT Müsteşarı Hakan Fidan konusunda çıkan haberlere dikkat çekilmesi üzerine ABD medyasının ismi açıklanmayan kaynakları kullanarak her türlü görüşü dile getirebilmesi için "harika" yorumunu yaptı ve "ifade özgürlüğü"ne vurgu yaptı.

İki ülke arasında "bölgenin en hassas konularında" işbirliğinin olduğunu ve bu işbirliğinin devam edeceğinin ifade eden Ricciardone, Hakan Fidan ile birçok defa bir araya geldiğine kendisine "çok saygı" duyduğunu söyledi.

Ricciardone, Hakan Fidan için "en sorumlu, zor ve hassas görevlerden birini yürüten işine adanmış, sadık, yetenekli üst düzey bir yetkilidir. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık ve keyif" sözlerini kullandı.

-"ÇİN ŞİRKETİ İLE ANLAŞMA KONUSUNDA ÇOK KAYGILIYIZ"-

Büyükelçi Ricciardone, Türkiye'nin uzun menzilli füze savunma sistemi konusunda bir Çin şirketi lehinde tercih yapmasına ilişkin bir soru üzerine "anlaşma konusunda çok kaygılıyız" karşılığını verdi ve söz konusu Çin şirketine ABD'de yaptırım uygulanması konusunda iki yürütme kararı ve bir de yasanın bulunduğuna işaret etti.

Türkiye'nin savunma sanayinde kaydedilen ilerlemeye de vurgu yapan Ricciardone, iki ülke arasında savunma alanında yapılan "yoğun" işbirliğine dikkat çekerken de "Türk ile ABD şirketleri arasındaki ortak üretim düzenlemelerinden çok gururluyuz" ifadesini de kullandı. Ancak Ricciardone "Bu şirketlerden birinin ABD yaptırımlarının uygulandığı Çin şirketleriyle iş yapması durumunda etkilerinin olacağı" uyarısında bulundu.

Buna karşın Ricciardone, bu konularda karar vermenin Türkiye'nin egemenlik hakkı olduğunu da vurguladı.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'A FÜZE YANITI-

Francis Ricciardoney, Başbakan Recep Tayyih Erdoğan'ın "NATO bu konularda bu kadar hassas ise önce şu anda NATO üyesi birçok ülkede hala Rusya'nın silahları var, onların envanterlerinde mevcuttur" açıklamasının anımsatılması üzerine "O silahlar Sovyet döneminden kalma" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ricciardone : Hakan Fidan ile Çalışmak Ayrıcalık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement