Ricciardone: Türkiye El Nusra'ya Göz Yumdu - Son Dakika
Güncel

Ricciardone: Türkiye El Nusra'ya Göz Yumdu

Ricciardone: Türkiye El Nusra\'ya Göz Yumdu

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, "Türkiye'yi El Nusra'ya yardım etmeyin diye uyardım ama Türkiye, El Nusra ve Ahrar-u Şam'ın sınır geçişine göz yumdu." dedi.

12.09.2014 19:12  Güncelleme: 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abd'nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Washington'da katlıdığı bir konferansta, büyükelçilik döneminde 'Türkiye'ye El Nusra'ya yardım etmeyin' uyarısında bulunduklarını ancak Türk hükümeti El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam militanlarının sınır geçişlerine göz yumduğunu söyledi.

"TÜRKİYE GÖZ YUMDU"

ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi'nin düzenlediği konferansta konuşan Ricciardone, kendisine yöneltilen Suriye konusunda Türkiye-ABD ilişkileri içerikli bir soruya verdiği yanıtta, Suriye'deki muhalif gruplardan ABD'nin 2012 yılında terör örgütü listesine aldığı El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam'a yardım edilmemesi gerektiğini Türk yetkililere ilettiklerini söyledi. Ricciardone bu uyarıya karşın Türk hükümetinin söz konusu örgütlerin sınır geçişlerine göz yumduğunu savundu. Ricciardone, "Türklerle farklı fikirlerde olmayı kabul ettik. Türkiye, Nusra gibi örgütlerle çalıştı. Ama biz bu grupları tanımadık ve çalışmadık" diye konuştu.

RENKLERİN ANLAMINI AÇIKLADI

Türkiye'de 3 yıllık görevi bittikten sonra geçtiğimiz Temmuz ayında emekli olan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye'de Esad rejimine muhalif grupları renklere göre ayırdıklarını, kırmızı ile işaretlenenleri açık düşmanlar, sarı ile işaretlenenleri ortadakiler, yeşil ile işaretlenen grupları ise güvenilir dostlar olarak nitelediklerini belirtti.

"TÜRKİYE SINIR GEÇİŞİNE İZİN VERMEMELİ"

NATO üyesi ve ABD'nin stratejik ortağı Türkiye'nin sarı grupta yer alan birimleri ikna ederek yeşil grupta yer almalarını sağlayabileceğini düşündüklerini belirten Ricciardone, "Sizin ikna edilebilir olarak gördüğünüz birçok grubu biz limitlerin ötesinde kabul ediyoruz. Onlarla da çalışmamız mümkün değil. Sizin de onlarla çalışmamanız iyi olur. Bu grupların sınırlarınızdan geçmesine de izin vermemeniz gerektiğini düşünüyoruz" dediklerini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ricciardone: Türkiye El Nusra'ya Göz Yumdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • kürt: sadece nusraya mı suriye de insanlık suçu işleyen bütün oluşumlara yardım etti para silah gıda sağlık her türlü şey 26 9 Yanıtla doru: SEN BARI INSANLIK DERSI VERME PKK NASIL BEBEK KADIN IHTIYAR KATLETTINI UNUTTUK SANMA YALAKALIK YAPTIKLARINIZA INSANLK DERSI VER 0 0 kürt: lan salak herif tsk nın katlettiği 34 insana ne diyeceksin o zaman kontra ve jitemin köyleri içindeki insanlarla beraber yakmasına ne diyeceksin çakal önce bunlara bak ondan sonra konuş 0 0 murat: Ulan doru kürt diye ismi var diye bir yerine mi battı.papağan gibi tutturmuşlar 30 bin tamamına yakını kürt lafını duyunca irkilen senin gibi cani insanlarının oluşturduğu terörist devlet yapılanmaları tarafından öldürüldü.herşey çarşaf gibi ortaya döküldü.iki kelime okuda şu papağan piyonluktan kurtul.sizin gibiler yüzünden kurucu asli unsur olan kadim bir halkı 7 den 70 yoldan çıkaracaksınız.bölücü de teröristte senin kafandakilerdir. 0 0
  • yorumcu: Kedi köşeye sıkışınca aslan olurmuş derler ya, şu anda ABD onu yaşıyor. Düşündüğü gibi arkasında yeterince desteği bulamayınca saçma siyaset oyunları yapmaya çalışıyor. Neden bunu şimdiye kadar açıklamadın Neden şimdi Yoksa bi yerlerinizmi acıdı tayyibin size destek vermemesinden 5 22 Yanıtla
  • khpchchc: Bizimkiler iyi yapmış. Abd ve diğerleri bundan rahatsızsa memleket doğru yolda demektir. 16 7 Yanıtla
  • dilan: yumacak tabiki pkk yamı yumsaydı 12 11 Yanıtla
  • kekowa: Türkiye çok zor durumda kalıcak. 15 5 Yanıtla Hakaan: Senin yaran var bacım işid sizi temizliyor ya kendinize destek arıyonuz bildim bileli bu sitedesin yemiyo dimi savaşmak klavyeci 0 0 kurd: bu site senin babanın malı mı hakaan 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement