Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Dünya Fuarcılık Günü Mesajı - Son Dakika
Ekonomi

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Dünya Fuarcılık Günü Mesajı

Rifat Hisarcıklıoğlu\'ndan Dünya Fuarcılık Günü Mesajı

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, fuarcılık sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesi için sektörle birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, Türkiye’de her yıl yaklaşık 67 bin firmanın katılımıyla 400’ü aşkın fuar düzenlendiğini hatırlattı.

07.06.2017 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, fuarcılık sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesi için sektörle birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, Türkiye'de her yıl yaklaşık 67 bin firmanın katılımıyla 400'ü aşkın fuar düzenlendiğini hatırlattı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 7 Haziran'da kutlanan Dünya Fuarcılık Günü'ne ilişkin bir mesaj yayımladı. Hisarcıklıoğlu'nun mesajı şu şekilde:

"Her yıl Haziran ayında bir gün, Küresel Fuar Endüstrisi Birliği (UFI)'nin fuarcılık endüstrisinde faaliyet gösteren 36 üyesi aracılığıyla 'Dünya Fuarcılık Günü' olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Dünya Fuarcılık Günü'nün kutlanmasındaki temel amaç, fuarcılık endüstrisinin ticaret, inovasyon ve yerel yatırımlara yaptığı olumlu katkıların vurgulanmasıdır. Bu yıl, 7 Haziran'da kutlanan Dünya Fuarcılık Günü'nün sloganı 'Küresel Düşün, Yerel Çalış' olarak belirlenmiştir. Ülkemizde 67 bin firmanın katılımıyla 47 farklı şehirde yılda ortalama 400'ü aşkın fuar düzenlenmekte ve bu fuarlar 18 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmakta. Toplam 3,2 milyon metrekare net stant alanı kurularak, fuar katılımcıları ile fuar ziyaretçileri yüz yüze görüşme, teknolojik gelişme, ürün ve yenilikleri tanıma, rakiplerini takip etme olanağını elde etmekteler."

Türkiye'de fuarcılık sektörünün 4 bin civarında kişiye tam zamanlı istihdam sağladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Yarı zamanlı çalışanlar ile birlikte istihdam edilen kişi sayısı en az üçe katlanmakta. Ayrıca fuarlar yapıldıkları şehirlerin, turizm, otelcilik, ulaşım, ikram, lojistik gibi birçok farklı sektörüne olumlu yönde katkı sağlamakta. Türkiye'de fuarcılık endüstrisinin gelişmesi için çalışan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu adına ülkemizdeki fuar şirketlerinin Dünya Fuarcılık Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Dünya Fuarcılık Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement