Rift Rivals 2018'de Şampiyon Tcl - Son Dakika
Spor

Rift Rivals 2018'de Şampiyon Tcl

Rift Rivals 2018\'de Şampiyon Tcl

Rift Rivals 2018 kapsamında 3 bölgenin 3 takım olarak mücadele ettiği organizasyonda şampiyon Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi oldu.

08.07.2018 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emir Soysal - Zübeyr Bozkurt/ Skorer

Bölgeler arası bir rekabete sahne olan Rift Rivals'da Vietnam (VCS), Bağımsız Devletler Topluluğu (LCL) ve son olarak Türkiye (TCL) takımları sahne aldı. ve zafer tıpkı geçen sene olduğu gibi bu sene de Şampiyonluk Ligi'nin oldu.

Turnuvaya bu sene dahil olan Vietnam bölgesi favori olarak görülürken, finale ilk çıkan taraf LCL bölgesi oldu. Türkiye Bölgesi ile Vietnam Bölgesi arasında gerçekleşen finale çıkma mücadelelerinde Royal Bandits takımının sergilediği performans ile bölgemiz adını finale yazdırarak finalde Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (LCL) takibi oldu.

Final müsabakalarında ilk maça temsilcimiz Royal Bandits, Team Just'a karşı oynadı ve bölgemiz adına ilk galibiyeti aldı. Maça üst koridorda Mundo, ormanda Graves, orta koridorda Zoe ve alt koridorda Kai Sa - Pyke ikilisi ile başlayan temsilcimiz maçın henüz 2.dakikasında destek oyuncusu Kemal "Dumbledoge" Gökseloğlu'nun oynadığı Pyke ile yaptığı agresif oyunun neticesinde ilk kanı alarak maça hızlı bir başlangıç yaptı. Maçın 5. dakikasında orta koridor oyuncumuz Abbedage birebir takastan üstün çıkarak takımımıza ikinci skoru getirdi. Maçın orta safhasında takım ormancımız Closer alt koridorda gerçekleşen takım savaşında 3'te 3 yaparak erken safhada büyük bir avantajı eline geçirdi. Karşılaşmanın 24. dakikasında baron güçlendirmesini alan Royal bandits, bu baronu verimli kullanamasa da bu onları galibiyetten alıkoymadı ve 30. dakikada alt koridordan yapılan kuşatma neticesinde temsilcimiz katliam alıyor ve oyunu bitiren hamleyi gerçekleştiriyor. Şüphesiz bu maçın en iyi performansını ormancı Closer ve destek oyuncusu Dumbledoge sergiliyor. Özellikle Royal Bandits'in son 2 haftadır sergilediği takım uyumu gerçekten takım adına çok umut veriyor.

İkinci maça bölgemiz adına YouthCREW takımı, LCL'in başarılı tkaımlarından Gambit Esports'a karşı vadiye iniyor. Temsilcimiz maça üst koridorda Fiora, ormanda Kai Sa, orta koridorda Braum ve alt koridorda Blitzcrank - Morgana ikilisiyle başlarken rakip Gambit Esports takımı üst koridorda Gnar, ormanda Nocturne, orta koridorda Heimerdinger ve alt koridorda Ashe - Brand ikilisiyle başlıyor. Karşılaşmanın ilk skoru orta koridora yaptığımız baskın ile Zzus'a gidiyor. Maçın erken aşamasında tekli kill skorunda çok başarılı işler çıkaran temsilcimiz YouthCREW, ilerleyen dakikalarda kompozisyondan kaynaklı hasar yetmezliğinden dolayı takım savaşlarında geri düşmeye başladı. Maçın 24. dakikasında Baron alan Gambit Esports takımı alt koridordan kuşatmaya başlarken, temsilcimizin çabuk reaksiyon göstermesi ile takım savaşından 4 oyuncusunu ve baron güçlendirmesini kaybederek çıkan taraf Gambit oluyor. Dakikalar 27'yi gösterirklen bu sefer mekanik anlamda muhteşem bir takım savaşına şahit olduk ve takım oyuncumuz Madness skorları arka arkaya toplayarak katliam aldı. Malesef 32. dakikada Elwind alt koridordan ayrık ittirme yaptığı sırada, 4v5 başlatılan takım savaşından YouthCREW 4 oyuncusunu kaybederek çıkıyor ve bu hata oyunu kaybetmemize sebep oluyor. Oyun boyunca üstünlüğünü koruyan temsilcimiz tek bir karar hatasından dolayı rakibi Gambit'e mağlup oluyor.

Finalin üçüncü karşılaşması temsilcimiz Bahçeşehir Super Massive ile ROX arasında oynanıyor. Super Massive maça soloda Fiora, ormanda Taliyah, orta koridorda Vladimir ve alt koridorda Kai Sa - Morgana ikilisiyle başlarken rakip takım Rox ise maça soloda Mundo, ormanda Sejuani, orta koridorda Swain ve alt koridorda Ashe - Pyke ikilisiyle başladı. Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında henüz minyonlar koridorlara gelmeden alt nehirde yakalanan destek oyuncumuz SnowFlower hem sıçrasını kaybederek alt koridorun lane aşamasını zora sokuyor hem de ilk kanı rakip takıma veriyor. Alt koridor için sıkıntılı bir lane aşaması beklerken takımın tecrübeli orman oyuncusu Stomaged ilk kanın verilmesinden sadece 50 saniye sonra 2 level olur olmaz alt koridora gelerek baskın yapıyor ve geri düşmesi beklenen Zeitnot - SnowFlower ikilisine altın tepside kill sunuyor, işte bu takım uyumu dedirten bir pozisyon. Aynı dakikada orta koridor oyuncumuz GBM birebir takasta rakibinden kill almayı başararak morallerin toparlanmasına katkı sağlıyor. Dakikalar 5'i gösterirken sahneye yine Stomaged çıkıyor ve yine yeniden spell eksikliğinden geri düşmesini beklediğimiz alt koridora baskın yaparak Zeitnot'un henüz 5. dakikada 2/0/0'a gelmesini sağlıyor. Alt koridora bu kadar baskın yapılması ROX takımının da reaksiyon göstermesine neden oluyor ve maçın orta oyununda bu sefer ROX tarafı ağır baskı kurarak oyuncularımızı geri düşürüyor. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde temsilcimiz Super Massive, baronun vadiye inmesiyle tecrübesini konuşturuyor ve rakip takımdan 3 oyuncuyu düşürerek hızlı bir şekilde baron güçlendirmesini alıyor. Güçlendirmeyle beraber alt koridordan başlatılan kuşatma sonuç veriyor ve 25. dakikasının sonucunda Super Massive takımı galibiyete uzanarak bölgemiz adına durumu seride 2-1'e getiriyor.

Günün dördüncü ve son karşılaşması Super Massive ile Gambit Esports arasında oynanıyor. Temsilcimiz maça üst koridorda Rumble, ormanda Gragas, orta koridorda Aatrox, ve alt koridorda Lucian - Blitzcrank ikilisiyle başlarken rakip takım Gambit maça üst koridorda Poppy, ormanda, Trundle, orta koridorda Karthus ve alt koridorda Kai Sa - Fiddlestick ikilisiyle başlıyor. Karşılaşmanın 3. dakikasında temsilcimiz Super Massive'in destek oyuncusu Snow Flower'ın orta koridora düzenlediği baskında GBM ilk kanı alan taraf oluyor. Maçın 12. dakikasında alt koridoru beklemedikleri bir anda 5 kişilik bir baskınla sıkıştıran temsilcimiz buradan hem 1 skor hem de ilk kuleyi alarak macro oyunda olabildiğince avantaj sağlamaya çalışıyor. Kar topu etkisini arkasına alan temsilcimiz Super Massive Herald güçlendirmesi ile orta koridorda başlattığı kule savaşında 2 kill daha alarak baskıyı arttırıyor ve bu baskının sonucunda 22. dakikada hem katliam hem de baron güçlendirmesini alıyoruz, oyun bu dakikadan sonra tamamen temsilcimiz lehine dönüyor. Baron güçlendirmesi ile alt koridordan başlattığımız kuşatmaya takım savaşı ile karşılık vermek isteyen Gambit Esports son şansını da bu takım savaşında kaybediyor ve Super Massive bölgemize ikinci kez üst üste şampiyonluğu getiren galibiyete uzanıyor.

Türkiye'de Espora verilen desteğin bir yansıması olarak gördüğümüz bu şampiyonlukların diğer turnuvalarda da devam etmesini diliyor ve ülkemizi Vietnam'da temsil eden Bahçeşehir Super Massive, Royal Bandits ve Beykent Üniversitesi YouthCREW takımlarımızı tebrik ediyoruz.

TURNUVA'YA KİMLER KATILMIŞTI?

Şampiyonluk Ligi - Türkiye

BAUSuperMassive eSports

Royal Bandits Esports

YouthCREW

Vietnam Championship Series - Vietnam

EVOS eSports

GIGABYTE Marines

Ultimate eSports

LoL Continental League - Bağımsız Devletler Topluluğu

Gambit Esports

ROX

Team Just

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Rift Rivals 2018'de Şampiyon Tcl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement