Rise of Empires: Ottoman - Netflix'in yeni dizisi hakkında bilinenler - Son Dakika
Dünya
BBC

Rise of Empires: Ottoman - Netflix'in yeni dizisi hakkında bilinenler

Rise of Empires: Ottoman - Netflix\'in yeni dizisi hakkında bilinenler

Netflix, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in hayatını ve İstanbul'un fethini anlatan yeni dizisinin fragmanını yayımladı.

14.01.2020 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Netflix, Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in hayatını ve İstanbul'un fethini anlatan yeni dizisinin fragmanını yayımladı.

Altı bölümlük Rise of Empires: Ottoman adlı dizi, 24 Ocak'tan itibaren izlenebilecek.

Dizi hakkında bilinenleri derledik.

Kaç bölüm ve ne zaman yayına giriyor?

Dizi altı bölümden oluşacak ve 24 Ocak'tan itibaren izlenebilecek.

Dizinin oyuncuları kim, Fatih Sutan Mehmet'i kim canlandırıyor?

Dizide yer alan oyuncular arasında Cem Yiğit Üzümoğlu, Tuba Büyüküstün, Birkan Sokullu, Selim Bayraktar, Osman Sonant, Damla Sönmez, Tolga Tekin ve Ushan Çakır da bulunuyor.

Fatih Sultan Mehmet'i Cem Yiğit Üzümoğlu canlandırıyor. Üzümoğlu, Netflix'in Hakan: Muhafız ve Kanal D'nin Adı Efsane dizilerinde oynamıştı.

Belgesel ve kurgunun iç içe geçtiği bir kurguya sahip olacak dizinin anlatım bölümlerini ise Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde Tywin Lannister karakterini canlandıran Charles Dance gerçekleştirdi.

Dizinin yapımcılığını STXtv ve Karga Seven şirketleri üstlendi.





Hangi dönemi konu alıyor?

Dizi, 15. yüzyılda yaşamış olan Fatih Sultan Mehmet'in hikayesine odaklanıyor.

Sultan II. Mehmed'in 13 yaşında tahta çıkmasıyla başlayan dizi, İstanbul'un fethini ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişini konu alıyor.

Dizinin yapımcısı STXtv'nin Başkan Yardımcılarından Jada Miranda, "STXtv olarak ilgimizi en çok çeken şeyler, dünyadaki karşıt görüşler arasında köprü vazifesi görebilen hikayeler. Bu hikaye de bize kültürlerin çatışması konusunda yankılarını bugün dahi hissedebildiğimiz çok heyecan verici bir perspektif sunuyor" dedi.

Dizinin danışmanları kim?

Prof. Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan ise dizinin danışmanlarından.

Çekimleri İstanbul'da ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yapılan dizinin yönetmenliğini Emre Şahin üstleniyor.

İstanbul'da Türk ve ABD'li bir aileye doğan Şahin'in yönettiği Takım: Mahalle Aşkına filmi, 2015'te Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve Behlül Dal Jüri Özel Ödüllerini kazanmıştı.

Netflix son olarak geçen yıl Atiye adlı bir Türk dizisi yayımlamıştı. O dizinin aksine, Rise of Empires: Ottoman'ın dili İngilizce olacak.

İnternet film veri tabanı (IMDb) dizinin prodüksiyon şirketleri arasında Karga Seven, STX ve Netflix olduğunu aktarıyor.


Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Rise of Empires: Ottoman - Netflix'in yeni dizisi hakkında bilinenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

BBC

Advertisement