Risk İştahı, Trump, Yellen, Abe - Son Dakika
Güncel

Risk İştahı, Trump, Yellen, Abe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu yaptığı konuşmalarda ABD'ye yönelik yaptığı eleştiriler sonrasında Asya işlemlerinde satıcılı seyreden TRY, haftayı da boşluklu olarak 3,69 seviyesinde açtı.

23.10.2017 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi revizyonu planını yakın zamanda geçirmesine yönelik iyimserlik ve bir sonraki Fed Başkanı'nı seçmesinin beklendiği ortamda USD güçlenirken ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,39 seviyesine yükseldi. İki hafta önce ABD ile ortaya çıkan vize krizi nedeniyle yara almış olan TRY, hem USD hareketinden hem de bölgesel ve diplomatik krizlerden olumsuz etkilenmektedir.

Bu bakımdan, TRY aleyhine durumun daha da ağırlık kazanıp kazanmayacağı adına 3,71 fiyat seviyesini takip edeceğiz. Eğer geçilirse 3,76 hedeflenebilir. Piyasa stabilizasyonu için gerekli eşik seviye ise 3,65 olmayı sürdürmektedir.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın zamanda vergi reformunu Senato'dan geçireceğine dair iyimserlik ve yeni Fed Başkanı'nın seçilmesinin beklenildiği ortamda USD ve ABD tahvil faizleri yükselmektedir. Avrupa'da ise, İspanya hükümeti 155. madde için düğmeye basarken, Başbakan Mariano Rajoy amaçlarının Katalonya'nın özerkliğini kaldırmak değil, yerel yönetimin yetkilerini kısıtlamak ve mevcut yönetimi değiştirmek olduğunu belirtti. 155. madde krizi EUR'yu baskı altında tutmakta, aynı zamanda Perşembe günü açıklanacak olan ECB kararları beklenmekte. Orada da gelecek yıl için Banka'nın aylık varlık alımlarını 30 milyar EUR seviyesine indirerek, programı 9 ay daha uzatabilecekleri belirtiliyor. EUR, 1,1730 desteğine doğru eğilim gösteriyor, 1,1820 seviyesine tutunma olmadıkça paritede ana baskı aşağı yönlü olmaya devam edecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Risk İştahı, Trump, Yellen, Abe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement