Riskli alan ilan edilen mahallede kepçenin dokunduğu ev yerle bir oldu - Son Dakika
Ekonomi

Riskli alan ilan edilen mahallede kepçenin dokunduğu ev yerle bir oldu

Riskli alan ilan edilen mahallede kepçenin dokunduğu ev yerle bir oldu Yangınlarda itfaiye ve ambulansların girmediği mahallede dev dönüşüm başladı En büyük dönüşüm çalışmalarından biri olan İzmit Cedit Mahallesi'nde ilk yıkım gerçekleşti Kocaeli'nin İzmit ilçesinde riskli alan ilan edilen...

11.06.2021 14:22  Güncelleme: 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Riskli alan ilan edilen mahallede kepçenin dokunduğu ev yerle bir oldu

Yangınlarda itfaiye ve ambulansların girmediği mahallede dev dönüşüm başladı

En büyük dönüşüm çalışmalarından biri olan İzmit Cedit Mahallesi'nde ilk yıkım gerçekleşti

KOCAELİ - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde riskli alan ilan edilen 482 yapının içinde yer aldığı ve acil durumlarda ekiplerin girmekte zorlandığı Cedit Mahallesi'de yapılacak kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım gerçekleştirildi. Yıkımı yapılan binada iş makinesinin dokunduğu alanların anında yıkılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Kocaeli şehir merkezinde 126 bin 222 metrekare alanda yapılacak, Türkiye'nin de en büyük kentsel dönüşüm çalışmaları arasında yer alan İzmit Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk yıkım gerçekleştirildi. İzmit Cedit Mahallesi'nde 482 yapının bulunduğu alan Bakanlar Kurulu'nun kararı ile 2015 yılında riski alan ilan edildi. Kararın ardından başlayan kentsel dönüşüm sürecinde İzmit Belediyesi tarafından yapılması planlanan çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi. Bakanlık ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında, hak sahipleriyle anlaşma yapılan alanlarda ilk yıkım gerçekleştirildi. Yıkımı yapılan binada iş makinesinin dokunduğu alanların anında yıkılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Yangınlarda itfaiye ve ambulansların giremediği mahalle

Başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Sebahattin Yamak, "Cedit Mahallemize bin 105 konut yapılacak. Cedit bölgesinde hak sahibi vatandaş sayımız bin 541. Konut alma yeterliliği olan bin 105 hak sahibi göze alınarak yapılan proje ile konutlar buraya inşa edilecek. Burası topografyası ve coğrafyası yönünden aynı zamanda yapı stoku bakımından en eski mahallelerimizden bir tanesi. Olağanüstü durumlar ve afetlerde çok ciddi sıkıntıların yaşandığı, yangınlarda itfaiye ve ambulansların giremediği bir mahallemiz burası. Burası yeniden inşa edildiğinde inşallah burası sosyal donatıları, ulaşım ağları, yeşil alanlarıyla yaşanabilir, hayat konforu daha yüksek bir konut alanı inşa edeceğiz" dedi.

Hak sahiplerine 13 milyon ödeme yapıldı

Proje kapsamında hak sahiplerinin yüzde 36'sıyla anlaşma yaptıklarını belirten Yamak, "59 günde yüzde 36'lık bir rakama ulaştık. 230 vatandaşımıza 19 milyon TL beden anlaşması yaparak 13 milyonunu ödedik. Türkiye'de belki de eşi olmayan bir proje. Projenin yüzde 67'lik kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından sübvanse edilmektedir. Yani 100 liralık maliyetin 33 lirası vatandaştan alınmakta, geri kalan kısmının bakanlık be büyükşehir belediyemiz tarafından finanse edilmektedir" diye konuştu.

Dev kentsel dönüşümde bin 105 daire yapılacak

Proje kapsamında bin 105 daire ve ticari alan yapılacak. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak ve yatay mimariye dikkat edilecek. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde inşa edilecek.

Riskli alan ilan edilen mahallede kepçenin dokunduğu ev yerle bir oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Riskli alan ilan edilen mahallede kepçenin dokunduğu ev yerle bir oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    16:29 ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tuğçe Bora Kılıç'ı atadığını duyurdu. Kılıç, 1 Mayıs itibarıyla bu göreve başlayacak ve ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma ve üstün müşteri deneyimi sunma hedeflerine liderlik edecek.

  • Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı
    16:24 Efeler Belediyesi, Uluslararası Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış törenine katılarak, belediyenin ürünlerini sergiledi.

  • Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı
    16:15 Hanönü Kaymakamlığı, köylere hizmetlerin artırılması için yeni araç aldı

    Hanönü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, köylere yapılan hizmetlerin artırılması amacıyla kanal kazıcı ve yükleyici araç satın aldı. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende dua edilerek, yeni araç hizmete girdi. Kaymakam Tolga Değirmenci, yeni araçların ilçeye ve millete hayırlı olmasını temenni ederek, 'İnşallah almış olduğumuz bu makine köylerimizde güzel hizmetler verecek.' dedi. Programa Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, kurum amirleri ve muhtarlar da katıldı.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    16:10 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu'na Balkanlar ve Trakya'dan 240 firma katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, iş insanlarına bürokratik işlemlerde yardım edileceğini belirtti.

  • Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı
    16:08 Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Üreticilere 12 Bin Sebze Fidesi Dağıttı

    Hanönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 7 bin 680 domates ile 4 bin 320 biber fidesi dağıttı. Fide dağıtım programında üreticilerle sohbet eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, bol ürünlü bir sezon temennisinde bulundu.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı
    16:00 Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı

    Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine sektörlerdeki son gelişmeleri ve odadaki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erdoğan, geçen ay DTO'ya 121 üye daha kaydedildiğini ve şehirde kurulan şirket sayısının da arttığını açıkladı.

  • Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü
    15:55 Düzce'de konut satışı Mart ayında düştü

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Düzce'de bir önceki yıla göre konut satışı Mart ayında düşüş gösterdi. 2024 yılı Mart ayında 508 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 604 olarak kaydedilmişti.

  • Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır İthalatı Denetimlerini Sürdürüyor
    15:54 Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Damızlık Sığır İthalatı Denetimlerini Sürdürüyor

    Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimlerini sürdürüyor. İşletmelerin ithal edilen sığırların sağlık durumunu, bakım şartlarını ve belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede gerçekleştirilen damızlık sığır ithalatıyla ilgili denetimler devam ediyor. Müdürlük ekipleri, işletmelerin gerekli hijyen ve sağlık standartlarına uyup uymadığını, hayvanların sağlık durumlarını ve gerekli veteriner sağlık raporlarını detaylı bir şekilde inceliyor. Denetimlerde, hem sığır ithalatının kalitesini ve güvenilirliğini artırmak hem de tüketicilerin sağlığını korumak için büyük önem taşıdığının vurgulanırken, vatandaşların da bu tür denetimlerde gördükleri herhangi bir olumsuz durumu müdürlüğe bildirmesi çağrısında bulunuldu.


Advertisement