Suudi Arabistan Ortadoğu'nun En Büyük Güneş Enerjisi Tesisini İnşa Edecek - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan Ortadoğu'nun En Büyük Güneş Enerjisi Tesisini İnşa Edecek

Suudi Arabistan Ortadoğu\'nun En Büyük Güneş Enerjisi Tesisini İnşa Edecek

RİYAD, 1 Aralık (Xinhua) -- Suudi Arabistan, Çarşamba günü, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en büyük güneş enerjisi tesisini inşa etme anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

01.12.2022 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİYAD, 1 Aralık (Xinhua) -- Suudi Arabistan, Çarşamba günü, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en büyük güneş enerjisi tesisini inşa etme anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Anlaşma, Suudi Arabistan'ın devlet varlık fonu Kamu Yatırım Fonu'na (PIF) ait bir şirket olan Su ve Elektrik Dağıtım Şirketi (Badeel) ile önde gelen Suudi geliştirici, yatırımcı ve elektrik üretimi operatörü ACWA Enerji arasında imzalandı.

Suudi Basın Ajansı'nın haberine göre, Mekke vilayetinde bulunan Al Shuaibah'daki 2.060 megavatlık fotovoltaik santralin 2025'in dördüncü çeyreğine kadar ticari faaliyete geçmesi bekleniyor.

Projenin sahibi Badeel ve ACWA Enerji şirketleri, projeyi geliştirmek üzere kurulan ortak girişim olan Shuaibah 2 Elektrik Enerjisi Şirketi üzerinden her biri yüzde 50 özsermaye hissesine sahip olacak.

PIF guvernör yardımcısı ve MENA yatırımları başkanı Yazeed A. Al-Humied, projenin PIF'in 2030'a kadar Suudi Arabistan'ın yenilenebilir enerjisinin yüzde 70'ini sağlama taahhüdünün bir parçası olarak geldiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın gelir kaynaklarını çeşitlendirme çabalarını geliştirmek amacıyla gelecek vaat eden sektörlerin kabiliyetlerinin ortaya çıkarılmasına odaklanan yerel stratejisinin bir parçası olarak yenilenebilir enerjinin PIF'in öncelikli sektörlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan, Eylül ayında rüzgar enerjisi kullanan üç proje ve güneş enerjisi kullanan iki projenin de aralarında bulunduğu, toplam elektrik üretme kapasitesi 3.300 megavata ulaşan beş yeni yenilenebilir proje duyurdu.

Projeler, Suudi Arabistan'ın yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretmek için en iyi enerji karışımına ulaşma hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Ortadoğu'nun En Büyük Güneş Enerjisi Tesisini İnşa Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement