Rıza Çalımbay, Kasımpaşa ile Sözleşme İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Rıza Çalımbay, Kasımpaşa ile Sözleşme İmzaladı

İstanbul-dha spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Önder Özen'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Rıza Çalımbay'ı getirdi.

07.07.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul-dha

spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, Önder Özen'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Rıza Çalımbay'ı getirdi. Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'nde yapılan imza törenin de Rıza Çalımbay, Kasımpaşa ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenine Kasımpaşaspor Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz de katıldı.

İmza törenin de konuşan Öksüz, 2015-2016 sezonun bir önceki sezona göre daha başarılı bir dönem olmasını temenni ederek, "Takıma yapacağımız takviyelerle daha iyi bir sezon geçireceğimizi inanıyorum. Hocamıza tekrardan hoş geldin diyorum" dedi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Kasımpaşaspor'un yeni teknik direktör Çalımbay ise Mersin İdmanyurdu'ndan ayrıldıktan sonra Kasımpaşa'yla dün net bir görüşmede bulunduklarını belirterek, "İşimizin zor olduğunu biliyoruz kadronun yarısı yok 12-13 arkadaş var. Buralara en kısa sürede takviyeler yapmamız lazım. Bir an önce takviyeleri yapacağız. Şu anda yönetimimiz mükemmel çalışıyor. En kısa sürede transferleri bitireceğiz. Nevşehir'de çalışmalara başlayacağız sonrasında Avusturya'ya gideceğiz. Burada başarılı olmak için çalışacağız" dedi.

"Ben para puldan ziyade diğer arkadaşların durumuna üzüldüm"

Açık kalp ameliyatı edilen Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı'ya "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan Çalımbay, geçen yıl takımda bir

çok sıkıntılar yaşadıklarını ancak bunları dert etmediğini dile getirdi. Çalımbay, en düşük bütçeli takım iken başarılarıyla takımın değerinin harcanan bütçenin üstüne çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Mersin'de geçen sezon sıkıntılar yaşadık. Mersin'de görev yaparken, bir teknik direktörün başına gelmeyecek tüm şeyler benim başıma geldi. Ancak biz bunları dert etmedik. Çok düşük maliyetlerle kurulan bir takımla mükemmel işler başardık. Kadronun değerini artırdık. Eğer gerekli takviyeleri yapabilseydik daha da başarılı olabilirdik. Sezon başlamadan önce kulübün transfer yasağı devam ediyordu. 'Kadroyu tutarsanız göreve devam ederim' dedim. Kampa gideceğiz ancak Servet, Sinan ve Nihat ile bir türlü anlaşma yapılamıyor. Bu üç oyuncuya verilen sözler bir türlü yerine getirilmiyor. 34 maçın 31'inde oynamış takım kaptanı Servet Çetin, en çok gol atan oyuncuların başında gelen Sinan ve kalede muhteşem bir sezon geçiren Nihat ile maalesef transfer yasağı olmasına rağmen anlaşılmıyor. Yönetim istese bu oyuncularla anlaşabilirdi ancak onların öyle bir niyetleri yoktu. Geçen yıl yaşanan sıkıntıların aynen bu yıl da süreceğini görünce devam etmek istemediğimi belirttim. İnsanlar ne düşünürse düşünsün umurumda değil. Eğer ben orada sezona başlasaydım buraya gelmezdim. Oradaki arkadaşların tavırlı olduklarını gördüm ve sezon başlamadan istediklerini yapabileceklerini gördüğüm için ayrıldım. Benim şu anda ne Mersin ile ne de yönetimle bir sorunum yok. Anadolu kulüpleri arasında alınabilecek en yüksek ücretlerden birini alıyordum. Ancak bunu da teperek ayrıldım. Ben para puldan ziyade diğer arkadaşların durumuna üzüldüm"

"Servet ve Sinan'ı yönetim okey verdikten sonra alırım"

Mersin İdman Yurdu Başkanı'nın 'Servet'i ve Sinan'ı gittiği takıma alsın' sözlerinin hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, "Eğer Kasımpaşa yönetimi bu oyunculara okey verirse alırım. Ben takım içinde Servet gibi takım kaptanı ve abi olmasını isterim. Başkan Turgay Ciner'in bakış açısı genç oyunculara yönelik" şeklinde konuştu.

"Arda, inşallah daha da ileriye gider"

Arda Turan'ın Barcelona'ya transferinin, gururlandıran bir transfer olduğunu belirten Rıza Çalımbay, "İnşallah Arda daha da ileriye gider. Bu iş çalışmaktan geçiyor. Arda Galatasaray'da oynarken, Manisaspor'a gitti ve sağ bek oynadı. Hiçbir zaman da kendini bırakmadı. Pes etmeden çalışırsan, başarıdan başka şansın yok. Arda'nın Barcelona'ya gitmesi, bütün menajerlerin gözlerini Türkiye'ye çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rıza Çalımbay, Kasımpaşa ile Sözleşme İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement