Rize: Bbp Lideri Yazıcıoğlu Rize'de - Son Dakika
Politika

Rize: Bbp Lideri Yazıcıoğlu Rize'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye'de terörü güçlendirdiğini öne sürdü.

19.08.2006 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye'de terörü güçlendirdiğini öne sürdü.

Rize'ye gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Rize Dedeman Otel'de bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamasında, Türkiye'de artan terör olaylarını değerlendiren Yazıcıoğlu, "Terör öyle şımartıldı, öyle umuda kapıldı ki, şimdi Karadeniz Bölgesi'ne sızmaya çalışıyor. Ordu'daki bir takım denemeler, Trabzon'a yönelik tahrikler, Karadeniz sahil şeridinde yer yer el ense çekmeye çalışmaları terörün Karadeniz'e aktarılmak istenmesinin bir sonucudur. Bu da çok stratejik bir hedeftir. Dersim'den Zara Koyunhisar yaylalarından Karadeniz'e açılmak istiyorlar. Ama buradan ifade etmek istiyorum; her kuşun eti yenmez. Karadeniz Bölgesi'nde terör asla zemin bulamaz. Buradan çıkış yoktur. Buralara girilirse bir daha çıkma şansları yoktur. Bu böyle bilinmelidir. Tabi PKK olarak gelmeyecek. DHKP/C olarak gelecek, başka gelecek ama önemli değil. Al birini, vur ötekisine. Bunların her biri birbirine bağlı. Çünkü hepsi dış güdümlü, dışarıdan organize edilmiş ve ihtiyaç duydukları yerde küresel sermayenin bölgede kullandığı, benzine batırıp yangın çıkartmak istediği yerde kullandığı bir paçavradır" dedi.

"Ortadoğu'da mezhep olarak aşiret olarak daha fazla bölünmeyi, daha fazla kavgayı, kini, nefreti ve bölünmeyi hedef alan, Ortadoğu'yu yeniden şekillendirme hedefini güden BOP'un terörü tetiklediğini görmemiz lazım" diyen Yazıcıoğlu, "BOP çerçevesinde coğrafyamıza yeni şekiller vermek istiyorlar. Bu ABD senato binasında asılan haritada da açıkça görülmektedir. İnternet sitelerimize düşmüş olan haritalar bunu açıkça ortaya koymaktadır. Ortadoğu'yu yeniden şekillendirecekler. İsrail'in Filistin ve Lübnan'a karşı yürüttüğü katliam esnasından ABD Dışişleri Bakanı Rice, 'Artık Ortadoğu'ya yeni bir şekil vermenin zamanı gelmiştir' dedi. Ne olacak bu şekil? Bu şekilde, Ortadoğu'daki Şii Sünni ayrımını gerginleştirecek ve mezheplere göre yeni haritalar çizecekler. Irklara göre yeni haritalar çizecekler. Aşiretlere göre yeni haritalar çizecekler. Eğer mezhebe, ırka, aşirete göre işlerine gelmiyorsa coğrafyanın şeklini bahane edecekler. Bunlar da işlerine gelmiyorsa kimi bölgelerdeki suni liderlerin cebine şeytan koyacak (daha önce yaptıkları gibi) ve yeni devletçikler üretecekler. İşte bu çerçeve içerisinde Suriye, Irak, İran ve Türkiye'yi içine alacak bir 'Büyük Kürdistan' hayalini güdüyorlar. Bunu gerçekleştirmek için de, her yola başvuruyorlar. Gerek Türkiye'de PKK terör örgütünü gerekse Irak'ın kuzeyindeki Barzani ve Talabani aşiretlerini batı yıllardır bunun için kullanıyor. Ve burada tramplen olarak kullanacakları, bölgeyi şekillendirmede istifade edecekleri, üs olarak değerlendirecekleri bir kukla devlet organize etmeye çalışıyorlar. Hedef budur. Ve bu artık yayınlanan haritalar da çok açık bir şekilde ifade edilmektedir. Terörün tırmanmasının sebeplerinden birisi budur" şeklinde konuştu.

Terörle Mücadele Yasası'nın 6. maddesiyle terör örgütünün can, mal ve emniyetinin sağlanmasına zemin hazırlandığını iddia eden Yazıcoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunları yapmak için de, 'Bir koordinasyon kurulu oluşturalım, bir eşgüdüm yapalım ve başına da bir koordinatör getirelim' diyorlar. Şimdi dert Kandil'deki terör yuvasının ne olacağı. Diyorlar ki, 'Bir kısmını Terörlü Mücadele Yasası'nın içerisine koyduğumuz 6. maddeden yararlanacak şekilde içeriye gönderelim. İhbar felan da yapılmadan gelsinler teslim olsunlar ve siyaset yapsınlar. Meclis'e de girsinler, entegre olsunlar. Bir kısmını da, İsviçre'de, İsveç'te filan bir kamp kuralım oraya götürelim. Oradan kendilerini yeni bir yol açılım' diyorlar. Yani şimdi bütün sorun 'bu terör örgütünün canını, malını, emniyetini nasıl sağlayacağız' sorunu. Bunları yapmak için de, 'bir koordinasyon kurulu oluşturalım, bir eşgüdüm yapalım ve başına da bir koordinatör getirelim' diyorlar. Yani Türkiye bu terör örgütüyle tek başına mücadele etmesin, terör örgütüne tek başına müdahale etmesin diyorlar. Niye? Acaba Türkiye tek başına terör yuvasına müdahale ederse bu beyzadelerin adamları da mı zarar görecek? Bunların telaşı nerden geliyor. AB diyor ki, 'Kandil Dağı'na müdahale ederseniz AB'ye giremezsiniz' Amerika, 'Kendi başınıza Kandil Dağı'na müdahale edemezsiniz' diyor. Talabani, Barzani diyor ki, 'Bizden izinsiz oraya müdahale edemezsiniz'. Ama ABD, Afgan dağlarında kendi güvenliğini sağlıyor. Terör bahanesiyle Irak'ı işgal ediyor. Fakat bize diyor ki, siz dokunmayın. O zaman, terörün hamisi, terörün finans kaynağı bunlar dememiz gerekmiyor mu? Bu gayet açık değil mi? Şimdi, PKK ile mücadeleyi bunlara emanet edecekmişiz. Bu kediye ciğer teslim etmektir. PKK terör örgütüyle mücadeleyi ABD'ye havale etmek kediye ciğer teslim etmektir. PKK ile mücadeleyi Barzani'ye, Talabani'ye havale etmek kediye ciğer teslim etmektir. Çünkü bunlar, Türkiye'yi ciğer gibi görüyorlar. Terör örgütüyle hiç de çelişmemektedirler, çatışmamaktadırlar."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Rize: Bbp Lideri Yazıcıoğlu Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement