Rize Belediye Başkanı Kasap, Kesilen Çınar Ağacı ile İlgili Konuştu - Son Dakika
Güncel

Rize Belediye Başkanı Kasap, Kesilen Çınar Ağacı ile İlgili Konuştu

Rize’de çürümeye başladığı için kesildiği iddia edilen Yeniköy mahallesindeki çınar ağacı ile ilgili Rize Belediye Başkanı Prof. Dr.

24.09.2018 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de çürümeye başladığı için kesildiği iddia edilen Yeniköy mahallesindeki çınar ağacı ile ilgili Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ağacın büyük bölümünün çürüdüğünü hatırlatarak "Allah korusun bu ağaç bir rüzgarda veya kendiliğinden düşmesi sonucunda her hangi birisinin yaralanması veya ölümüne sebep olsaydı bugün belki de başka şeyler konuşuyor olacaktık" dedi.

Çürümeye başladığı için eğilen ve bu nedenle vatandaşlardan sürekli şikayet alınan ağacın kesiminin ardından sosyal medyada kendilerine yönelik bir linç kampanyası yürütülmek istendiğini belirten Belediye Başkanı Reşat Kasap, "Ağacın büyük bölümü çürümüş, yaklaşık 4'te biri ancak kalmış. Allah korusun bu ağaç bir rüzgarda veya kendiliğinden düşmesi sonucunda her hangi birisinin yaralanması veya ölümüne sebep olsaydı bugün belki de başka şeyler konuşuyor olacaktık. Bizim için birincil özellik insan canıdır. İnsan canına yönelik olarak ortaya çıkabilecek her türlü tehlikeyi ortadan kaldırmak belediyenin görevidir. Bugün nasıl ki her hangi bir binanın hasarlı duruma gelme noktasında alınan tetkitler sonucunda binanın yıkılmasına karar verilirse, o binanın yıkılmasını belediye sağladığı gibi, söz konusu ağacın da, Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından çeşitli araştırmalara tabi tutulmuştur ve raporlar doğrultusunda bu ağacın kesilmesinin en uygun olacağı sonucuna varılmıştır. Ağaç, insanların yoğun bir şekilde kullandığı bir alanda bulunmaktaydı. İnsanların yoğun bir şekilde kullandığı bu alanda bu ağacı şansa bırakamazdık. Diğer kurumlardan ve bölgenin insanından aldığımız uyarılar ile belediyenin kendi görevleri ve bakış açısı içerisinde ağacı kestik" dedi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize Belediye Başkanı Kasap, Kesilen Çınar Ağacı ile İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement