Rize'de Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Rize'de Fetö/pdy Davası

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

25.07.2017 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz, Serkan Kırbaş, Abdullah Mat, Yıldıray Kalkan, Oğuz Erdoğan, Ömer Sungur, Dursun Ali Şahin, Adem Erkut, İbrahim Şehitoğlu, Gökhan Şanal, Erkan Cüre, Mehmet Bostan, Kemal Türkyılmaz, Cemal Sandallı, Ferdi Başaran, Musa Türkan ile avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Saffet Yılmaz tarafından kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianame okundu ve sanıkların dinlenmesine geçildi.

Sanıklardan Abdullah Mat, savunmasında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını öne sürdü.

Sanık İbrahim Şehitoğlu ise herhangi bir talimatla bankaya para yatırmadığını savunarak, "ByLock kullanmadım. Kimseyle de mesajlaşmadım. Ben bir tıp doktoruyum. Elime hiçbir zaman silah almadım." ifadelerini kullandı.

Mehmet Bostan da hayatında herhangi bir oluşumun içinde olmadığını iddia ederek, "Ben terörist değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Darbe olduğu zaman ailemle birlikte balkonda çay içiyordum. O sırada öğrendim. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Cemal Sandallı da herhangi bir terör örgütüyle irtibatının olmadığını ileri sürerek, "Bana iftira atıldı. İftiralar nedeniyle mağdurum. ByLock da kullanmadım." diye konuştu.

Duruşmada dinlenen diğer 4 sanık da üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Eski Rektör Arif Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu diğer sanıkların da savunmalarına yarın devam edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize'de Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement