Rize'de Heyelanda Kapısı Toprakla Kapanan Eve Pencereden Giriliyor (3) - Son Dakika
Güncel

Rize'de Heyelanda Kapısı Toprakla Kapanan Eve Pencereden Giriliyor (3)

RİZE'DE SEL VE HEYLANLARIN BİLANÇOSU AĞIR OLDURize'de 6 gündür aralıklarla süren şiddetli yağmur sonrası oluşan sel ve heyelanlarla ilgili başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor.

03.10.2017 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE'DE SEL VE HEYLANLARIN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Rize'de 6 gündür aralıklarla süren şiddetli yağmur sonrası oluşan sel ve heyelanlarla ilgili başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor. Rize Valiliği Kriz Merkezi koordinesinde 9 ayrı ekibin yürüttüğü çalışmalarda ev, yol ağı ve tarım arazilerindeki hasarlar belirleniyor. 1 kişinin çöken evin enkazı altında kalarak öldüğü, 1 kişinin de yaralı kurtarıldığı sel ve heyelanlarla ilgili yapılan ilk tespitlere göre bölgede 7 ev yıkıldı. Çayeli, Güneysu ve Çamlıhemşin İlçeleri'nde heyelan riski taşıyan 40 ev boşaltıldı. İl genelinde heyelan riski tespit edilen 50 riskli yapı için acil istinat duvarı yapımı kararlaştırıldı. Çayeli-Kaptanpaşa karayolu ile köy ve mahalle yolları, enerji nakil hatları ve içme suyu şebekeleri de hasar gördü. Selde 20 kadar araç ve iş makinesi de kullanılamaz hale geldi.

RİZE AFAD MÜDÜRÜ: TEKNİK DESTEK ALMADAN YOL VE YAPI YAPILMAMALI

Rize Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Şakir Kurk, meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğaya karşı teknik destek almadan yapılan müdahalelerin sonuçlarının çok acı olabileceğinin görüldüğünü ifade eden Kurk, "Bazı vatandaşımız 2-3 bin lira maliyetle hiçbir teknik destek almadan kaçak yol ve sonrasında ev yapıyor. Yağışla birlikte arazilerde heyelanlar meydana geliyor. 2-3 bin liralık yolların bu kez devlete maliyeti 1 milyon lirayı buluyor. Teknik ekibin görüşü olmadan yol, ev veya altyapı tesisleri yapılmamalı. Sel ve heyelanların olumsuz sonuçlarından kaçınmak için teknik destek almadan bir yapı veya yol yapılmamalı" diyerek vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

Kurk, 6 gündür süren yağışla birlikte bölgede toprağın suya doyduğunu belirterek bundan sonra etkili olabilecek yağışların sıkıntılı durumlar oluşturmasından endişe ettikleri belirtti, "İnşallah bu endişemiz gerçekleşmez" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Heyelanda Kapısı Toprakla Kapanan Eve Pencereden Giriliyor (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement