Rize'de Sel ve Heyelanda Mahsur Kalanlara Ulaşıldı 2 - Son Dakika
Güncel

Rize'de Sel ve Heyelanda Mahsur Kalanlara Ulaşıldı 2

Rize'de sel ve heyelanda mahsur kalanlara ulaşıldı 1Rize'de sel ve heyelanda mahsur kalanlara ulaşıldıDrone görüntüleriRİZE'nin Çayeli İlçesi Kaptanpaşa Köyü'nde şiddetli yağmurun ardından sel ve heyelan oluşan bölgede bir evde mahsur kalanlara arama-kurtarma ekipleri sabah saatlerinde ulaştı.

29.09.2017 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de sel ve heyelanda mahsur kalanlara ulaşıldı 1

Rize'de sel ve heyelanda mahsur kalanlara ulaşıldı

Drone görüntüleri

RİZE'nin Çayeli İlçesi Kaptanpaşa Köyü'nde şiddetli yağmurun ardından sel ve heyelan oluşan bölgede bir evde mahsur kalanlara arama-kurtarma ekipleri sabah saatlerinde ulaştı. Tedbir amaçlı evlerini boşaltarak bir eve sığınan 13 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Meydana gelen sel ve heyelanda evi toprak altında kalan 65 yaşında Emine Canıbeyaz 'Çok büyük gürültüyle evim yıkıldı" diyerek gözyaşı döktü. Mahsur kalanları evinde ağırlayan Halik Kabaoğlu ise 'Birden bire aniden yağmur bastırdı. Her yer kopmaya başladı. Komşularım bize sığındı" dedi.

İlçenin Kaptanpaşa Köyü Şen Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda son anda terk ettiği evi toprak altında kalan 65 yaşında Emine Canıbeyaz ve çevrede tedbir amaçlı evlerini boşaltan 11 kişiyle birlikte komşuları 85 yaşındaki Halik Kabaoğlu'nun evine sığındı. Sığınılan bu evde de çökme tehlike olmasına rağmen evi terk etmek isteyenler, yeni bir heyelan sonucu evin dışında biriken toprak yığını nedeniyle evden çıkamadı. Korku ve panik içinde mahsur kalan kişiler durumu yetkililere bildirerek kurtarılmayı bekledi.

EKİPLER BÖLGEYE ULAŞTI

İlçede dün etkili olan yağış sonrası oluşan sel ve heyelan nedeniyle Gürpınar Köyü'nde bir eve sığınan 13 kişiye dün ulaşamayarak ilçedeki kriz merkezine dönmek zorunda kalan arama kurtarma ekipleri bu sabah saatlerinde yeniden harekete geçti. Günün aydınlanması ve yağışın dinmesiyle yol çıkan AFAD, AKUT, UMKE ve 112'ye bağlı ekipler çevredeki patika yolları kullanarak sel ve heyelan yaşanan Kaptanpaşa, Gürpınar, Seslidere ve Yeşiltepe köylerine ulaştı.

EVİNİ TERK ETMEK İSTEMEDİ

Mahsur kalanların kurtarılması sırasında ev sahibi Halik Kabaoğlu bu sırda evinden ayrılmayacağını söylemesi üzerine ekipten bir kişi 'Yağmur yeniden geliyor, burası çok tehlikeli. Allah'ını seversen götürelim seniö şeklinde uyardı. Bunun üzerine ikna olan yaşlı adam ve 13 kişi için evden tahliye çalışması başlatıldı. Evde mahsur kalanlar arasında yer alan yatalak hasta 91 yaşındaki Fatma Canıbeyaz da sedye ile yaklaşık 30 dakikalık dik ve patika alandaki zorlu yolculuğun ardından yola indirildi ardından da konulduğu ambulansla hastaneye sevk edildi.

'KOMUŞULARIMIZ BİZE GELDİ'

Ev sahibi Halik Kabaoğlu yaşadıklarını anlatarak 'Birden bire aniden yağmur bastırdı. Her yer kopmaya başladı. Komşumuzun evi yıkıldı. Hiçbir yere kaçamadık. Komşularımız da bize geldi, mecburen buraya sığındılarö dedi. Heyelan da evi toprak altında kalama anı cep telefonu kamerasına da yansıyan Emine Canıbeyaz ise 'Çok büyük gürültüyle evim yıkıldı. Biz evden çıkmıştık ama 2 ineğim toprak altında kaldı. Evim gittiö diyerek gözyaşı döktü.

HELİKOPTER DESTEK VERDİ

Dün hava koşulları nedeniyle bölgeye iniş yapamayan ve Erzurum'a dönen askeri helikopter de yağışın dinmesi ve havanın düzelmesiyle birlikte bölgeye gelerek ilçenin Gürpınar, Seslidere ve Yeşilepe köylerindeki heyelanlı bölgelerde mahsur kalanları kurtarma çalışmalarına havadan destek verdi. Gürpınar Köyü'nde evi yıkılan, heyelanda da kızı 50 yaşında Songül Tolan'ı kaybeden, kendisi yaralı kurtulan 75 yaşındaki Esma Tolan ise askeri helikopterle alınarak hastaneye kaldırıldı. Kurtarma anı da cep telefonu kamerasınca görüntülendi.

DHA DRONE'LA GÖRÜNTÜLEDİ

Yağmurun etkisi kaybettiği Rize'de ulaşılan Çayeli ilçesindeki Kaptanpaşa, Seslidere, Yeşiltepe ve Gürpınar köylerinde hasarın boyutları da gözler önüne serildi. Heyelan bölgesi ise DHA tarafından Drone kamarası ile havadan görüntülendi. Bahse konu köylerin bulunduğu Senoz Vadisi'nde çok sayıda ev çevresinde heyelan meydana geldiği, çok sayıda evin ise tedbir amaçlı boşaltıldığı görüldü.

KIZILAY BÖLGEDE

Sel ve heyelanın vurduğu ilçeye gelen Kızılay ekipleri de bölgede vatandaşlara su ve gıda malzemesi yardımında bulundu. Bu arada kapanan kara yolu ve bazı köy yollarının ise ulaşıma açılması çalışmaları çok sayıda iş makinesi yardımıyla sürüyor.

Bu arada Rize Valiliği Kriz Merkezi bünyesinde bölgede hasar tespit çalışmalarına da başlandı.

Rize\'de Sel ve Heyelanda Mahsur Kalanlara Ulaşıldı 2
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Sel ve Heyelanda Mahsur Kalanlara Ulaşıldı 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement