Rize'de Şiddetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Rize'de Şiddetli Yağış

Rize\'de Şiddetli Yağış

Rize’nin Çayeli ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası bazı bölgelerde ufak çaplı heyelanlar oluşurken, dereler taştı.

08.09.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çayeli ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası bazı bölgelerde ufak çaplı heyelanlar oluşurken, dereler taştı. İlçenin Madenli beldesinde ise dere çerisinde çalışan iş makinaları dere sularının yükselmesi sonrası derenin ortasında mahsur kaldı.

Öğleden sonra ilçe merkezinde etkili olan yağış nedeniyle bazı bölgelerde heyelanlar oluşurken, yağmur sonrası dereler taştı. Madenli Beldesi Senoz Vadisi'nde dere kenarında çalışan iş makineleri yağış sonrası yükselen dere sularının ortasında mahsur kaldı. HES inşaatında çalışan 2 iş makinesi ve bir kamyonetin mahsur kaldığı derenin içerisinde kalan kamyonet ise iş makinesi yardımıyla kenara alındı. Dere içerisinde kalan kamyonetin şoförü ise iş makinesinin kepçesine binerek kamyonete ulaşması sağlandı. Ardından kamyonet iş makinesi yardımıyla kenara çekildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan açıklamada devam etmekte olan şiddetli yağmurla ilgili uyarıda bulundu. Açıklamada, "Halen devam etmekte olan yağışların gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 20-50 kg) Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75kg) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, Heyelan, yıldırım vb.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rize'de Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement