Rize Kurtuluşunun 96. Yılında - Son Dakika
Güncel

Rize Kurtuluşunun 96. Yılında

Rize Kurtuluşunun 96. Yılında

Rize düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü coşkuyla kutlandı.

03.03.2014 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydanın da Atatürk Anıtı´na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla kutlama töreni başladı.

Törene Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Tören Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ekrem Doğan'ın açılış konuşması ile başladı.Günün anlam ve Önemini anlatan konuşmayı ise Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, "Rize´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü. Bunu Kutlamak İçin buradayız. Hiçbir Kurtuluş kolay olmamıştır bu millet bu toprakları vatan yapmak için çok büyük bedeller ödedi. Büyük Türk milleti Tarih sahnesinde yer almaya başladığı yüz yıllar öncesinden 1900'lü yıllara kadar ; yokluklar, sıkıntılar ve ızdıraplar çekmiş bu olağan üstü durumlara göğüs germiştir. 1914 yılında başlayan 1. Dünya savaşında devlet adamlarının Almanya yanlısı politika izlemesi sonucunda Osmanlı Devleti 1. Dünya savaşına girmiş birçok cephede olduğu gibi Karadenizdede Rus ordusuyla mücadele etmek zorunda kalmıştır.

8 Mart 1916 da Karadenizin incisi güzel Rize'mizi işgal edenler Atatürk'ün… Vatan Mutlaka selamet bulacak millet mutlaka mutlu olacaktır. Çünkü kendi selametini kendi saadetini memleketin ve milletin saadeti ve selameti iöçin fedea edebilen vatan evlatları çoktur, sözü ile ifade ettiği "Vatan evlatlarının" mücadelesi sonucunda , 2 Mart 1918 yılında Ruslar geldikleri gibi bir daha gelmemek üzere gitmişlerdir.

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

İşte Kahraman Ecdadımızın kanları ve canları pahasına emanet ettiği bu topraklarda bugün bizler bu emaneti taşıyoruz.çünkü bizim anlayışımızda Din ve Vatan her şeyin üstündedir.

Sevgili Çocuklar, Sevgili Gençler;

Bu Vatan topraklarında yaşamanın bedeli bugün farklı mücadeleleri gerektirmektedir.dünün hesaplarını kapatamayan emperyalist güçler, şimdi de bin yıllık kardeşliğimizi bozarak aynı planlarını hayata geçirmek istiyorlar. Aziz milletimiz bugün, dünolduğu gibi kandan beslenenlere, acıdan beslenenlere adeta bir yumruk gibi cevabını veriyor ve verecektir.

Sevgili Rizeliler;

İnanıyorumki tarih boyunca dünya güçleri karşısında asla boyun eğmemiş, esareti kabul etmemmiş,her türlü badireyi birlik ve dayanışma içerisinde atlatmayı başarmışbu millet bugünkü ekonomik,siyasal,sosyal ve kültürel mücadele ekseninde ayak bağlarından kurtulacak, cumhuriyetin kuruluş gayesi olan muasır medeniyetler hedefine yükselecektir.

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

Rize Belediyesi 1869 yılından bugüne 145 yıldır sizi değerli halkımızın hizmetindedir.Bu zaman diliminde birçok başkan ve ekibi halkımıza güzel hizmetler sunmuş ve hizmet nöbetini bir sonraki yönetimlere devretmiştir. Bu vesile ile şehrimize hizmeti geçen tüm yöneticileri ve mesai arkadaşlarını hürmetle yad ediyorum. Ahirete intikal edenlere Allah'tan Rahmet diliyor, hayatta olanlara şükranlarımı sunuyorum.

Rize Belediyesi olarak bizlerde sizlerin çok büyük desteği ile 10 yıldır görevimizi yine ilk günkü kararlılık ve azimle sürdürdük. Sınırlı olanaklarlada olsa her şeyin engüzelini hak ettiğine inandığımız Rize insanının daha çağdaş ve daha modern bir kente sahip olmasını sağlamak ve herkesin içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir oluşturmak için imkanlarımızı sonuna kadar kullandığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Hedefimiz yerel kalkınmayı gerçekleştirmiş, yaşam kalitesi artmış,huzurlu,insanları güleryüzlü mutlu bir kente ulaştırmaktır. Bu duygu ve temennilerle; Bizlere bugünün Türkiyesine büyük destekleri olan önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını,milis kuvvetlerini, isimsiz nice vatan kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken 96'ıncı Kurtuluş bayramınızı kutluyor , Saygı ve Selamlarımı sunuyorum.

Kutlama törenlerinde Rize Belediyesi Folklor Ekibi Gösterilerinin sonunda, folklor ekibine desteklerinden ötürü teşekkür yazılı bir pankart açıp Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya çiçek takdimi yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi ise Rize Valisi Nurullah Çakır'a Türk bayrağı verdi Vali Çakır Bayrağı öperek aldı. Halk oyunu ekiplerinin gösterisiyle devam eden kutlamalarda Rize Valisi Nurullah Çakır ve protokol üyeleri de horon halkasına girerek bir süre horon tepti.
Törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören boyunca il protokolü ayakta gösterileri takip ettiği görüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize Kurtuluşunun 96. Yılında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement