Rize- Rize'de Heyelan 1 Ölü 1 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Rize- Rize'de Heyelan 1 Ölü 1 Yaralı

Rize- Rize'de heyelan 1 ölü 1 yaralı (1)Rize'de heyelan: 1 ölü 1 yaralıRİZE'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Gürpınar Köyü'nde şiddetli yağmur sel ve heyelana neden oldu.

28.09.2017 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize- Rize'de heyelan 1 ölü 1 yaralı (1)

Rize'de heyelan: 1 ölü 1 yaralı

RİZE'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Gürpınar Köyü'nde şiddetli yağmur sel ve heyelana neden oldu. Bölgede sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle çöken bir evin enkazı altında kalan 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralı çıkarıldı.

İlçende dün öğle saatlerinde başlayan yağmur gece saatlerinde etkisini artırdı.Yağmurun şiddetini artırması bölgede sel ve heyelana yol açtı. İlçenin Gürpınar Köyü'nde çöken bir evin enkazı altında kalan 1 kişi hayatını kaybetti aynı evden bir kişi de yaralı olarak çıkarıldı. İlçenin Seslidere, Yeşiltepe ve Kaptanpaşa köylerinde sel taşkınları nedeniyle yollarda mahsur kalan yaklaşık 10 kişi de yardım çağrısında bulundu. Bölgeye AFAD, AKUT, UMKE ve İDAK'dan oluşan çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

YOLLAR KAPANDI

Şiddetli yağışın sürdüğü bölgede Çayeli-Kaptanpaşa, Rize-Küçükçayır ve Çamlıhemşin- Ardeşen karayolları sel nedeniyle ulaşıma kapandı. İl genelinde 40 dolayında köyü ulaşım sağlanamadığı öğrenildi. Yaşananlara ilişkin seferber olduklarını belirten Rize Valisi Erdoğan Bektaş da 'Yağışlar bölgede şiddetini gece saatlerinde artırdı. Çöken bir evin enkazı altında kalanlar olduğu bilgisi bize geldi. Ekiplerimizi seferber ettik. Umarım felaketin boyutları artmaz' dedi.

SEL ANI KAMERADA

Bu arada Güneysu ilçesinde yer alan Taşlıdere'de su seviyesinin kısa sürede yükselerek taşması da cep telefonu kamarasınca kaydedildi. Görüntülerde durgun olan derede ani su baskını yaşandığı ve derenin bir anda suyla kaplandığı da dikkat çekti.

OKUL TATİL EDİLDİ, HELİKOPTER İSTENDİ

Bölgede yaşanan sel ve heyelan nedeniyle Çamlıhemşin ilçesinde okullar bugünlük tatil edildi. Kent genelinde 6 ev ise heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı. Kalkandere ilçesinde ise 2, Pazar ilçesinde ise 1 iş makinesi sel sularına kapıldı. Sele kapılan iş makinesi operatörleri kendi imkanlarıyla kurtuldu. Metrekareye son 24 saatte 140 kilogram yağış düşen ilçede mahsur kalanlar için Malatya'dan askeri helikopter de istendi.

Rize- Rize\'de Heyelan 1 Ölü 1 Yaralı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize- Rize'de Heyelan 1 Ölü 1 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement