Rize Selim Yağız'ın Babaannesi Torunuma Bir Şey Olsaydı Yaşayamazdım - Son Dakika
Güncel

Rize Selim Yağız'ın Babaannesi Torunuma Bir Şey Olsaydı Yaşayamazdım

Rize'nin Fındıklı ilçesinde parkta oynarken kaybolan ve 17 saat sonra evlerine 1.5 kilometre uzaklıkta, ormanlık alanda bulunan iki çocuktan Selim Yağız Özkan'ın (4) birlikte parka gittiği babaannesi Fatma Özkan korku dolu o anları anlattı.

03.05.2019 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Fındıklı ilçesinde parkta oynarken kaybolan ve 17 saat sonra evlerine 1.5 kilometre uzaklıkta, ormanlık alanda bulunan iki çocuktan Selim Yağız Özkan'ın (4) birlikte parka gittiği babaannesi Fatma Özkan korku dolu o anları anlattı. Torununun kendisine emanet edildiğini söyleyen Fatma Özkan, Allah onu bana bağışladı. Torunuma bir şey olsaydı ben yaşayamazdım dedi.

Fındıklı ilçesi Merkez Mahallesi'nde evlerinin önündeki parkta oynayan Selim Yağız Özkan ile Barış Yıldırım, çarşamba günü saat 17.00 sıralarında gözden kayboldu. Yakınları, çevrede çocukları aradı, bulamayınca da polise haber verdi. İlçede polis, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT ve İkizdere Arama Kurtarma (İDAK) ekipleri ile vatandaşların katılımı ile geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Ekipler arazide, beraberindeki 'Oyma' iz takip ve 'Kır' adlı arama kurtarma köpekleriyle ormanlık alana girdi. Ormanda arama yapan ekipler, bölgede isimlerini seslenerek, çocuklara ulaşmaya çalıştı. Özel eğitimli köpeklerin arazide tepki verdiği bölgeye yönelen ekiplerin sesine, çocuklar karşılık verdi. Sesin geldiği bölgeye giden ekipler, 17 saat sonra evlerinden 1,5 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda savaş döneminden kalma mevzide, çömelmiş halde bekleyen çocuklara buldu.

BABAANNE TORUNUMA BİRŞEY OLSA YAŞAYAMAZDIM

Kaybolduktan 17 saat sonra bulunan Selim Yağız Özkan'ı parka götüren babaannesi Fatma Özkan (63) korku dolu o anları anlattı. Çocukların bulunması ile derin bir nefes aldığını söyleyen Fatma Özkan, Torunumla sokağa indik. Selim Yağız çocukların yanına gitti. Bende yol ayrımında onu göreceğim yerde beklemeye başladım. Ben çocuğun peşindeyim, komşu kadınlarla beraber buradaydık. Bir süre sonra göremeyince seslendim. Çocuklarda 'Yağız burada yok' deyince hemen etrafı araştırdık. Barış da orada yoktu. Polise haber verdik. Kaç kişinin gözü önünde, kaşla göz arasında çocukları kaybettik. O ormana nasıl girdiler, bu işten bir şey anlamadım. Bir mucize olduö dedi.

Selim Yağız'ın tek başına bir yere giden bir çocuk olmadığını, birbirlerinden destek alarak gittiklerini söyleyen Fatma Özkan '17 saat boyunca 50 tane şey düşündüm. Kaçırıldılar mı Yabaniler mi parçaladı Her şeyi düşünüyor insan. O gece nasıl sabahladık bir Allah biliyor birde ben. Bana emanetti. Allah onu bana bağışladı. Torunuma bir şey olsaydı ben yaşayamazdım. Bulundu diye haber gelince dünya koptu ama sinirlerim boşalmış ya kendime gelemedim. Ben bu olayda çok fena oldum. 4 çocuk büyüttüm hiç böyle bir korku, endişe yaşamadım. Artık nasıl bakarım bilemiyorumö ifadelerini kullandı.

Fatma Özkan, Çocuklara çok iyi baksınlar, ellerini bırakmasınlar. Bu dayanılacak bir şey değilö diyerek uyarılarda bulundu.

Barış Yıldırım'ın dayısı İbrahim Yiğit de Yeğenim o gün bize geldi. Evin önünde sokakta çocuklarla oynuyordu. Bende onlara bakıyordum. 10-15 dakikalığına çarşıya kadar geçip geri geldim, yemek için Barış'a seslendim ve ama ortada yoktu. Her tarafa baktık, herkese haber verdik, aramaya başladık. Bulundukları yere gidebilecekleri aklımıza gelmedi. Patika bile yok orada nerdeyse. Çocukların geçebileceğini düşünmedik. Çok büyük bir korku yaşadık. Kötü bir gün geçirdik. Herkes dikkatli olsun böyle bir acı yaşanmazö dedi.

Rize Selim Yağız\'ın Babaannesi Torunuma Bir Şey Olsaydı Yaşayamazdım
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Selim Yağız'ın Babaannesi Torunuma Bir Şey Olsaydı Yaşayamazdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement