RİZE TALEP ARTTI, FIRTINA DERESİ RAFTİNG BOTLARIYLA DOLDU - Son Dakika
Güncel

RİZE TALEP ARTTI, FIRTINA DERESİ RAFTİNG BOTLARIYLA DOLDU

RİZE'de yıllar önce sadece sporcuların ve yöre sakinlerinin yaptığı rafting sporu gelişen turizmle birlikte bölgeyi ziyrete gelen yabancı turistlerin eğlencesi oldu.

28.07.2019 12:04  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE'de yıllar önce sadece sporcuların ve yöre sakinlerinin yaptığı rafting sporu gelişen turizmle birlikte bölgeyi ziyrete gelen yabancı turistlerin eğlencesi oldu. Fırtına Deresi üzerinde açılan rafting merkezlerine gelen özellikle Arap turistler, gün boyunca Fırtına Deresi'nin serin sularında rafting heyecanı yaşıyor.

Kentte sadece sporcuların ve yöre sakinlerinin yaptığı rafting sporu, gelişen turizmle birlikte bölgeye akın eden yeri turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de eğlence aracı oldu, bölgede en çok tercih edilen adrenalin aktiviteleri arasındaki yerini aldı. Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçelerinden geçen Fırtına Deresi üzerinde açılan rafting merkezlerine gelen özellikle Arap turistler, gün boyunca Fırtına Deresi'nin serin sularında rafting heyecanını yakından yaşıyor. İşletme sahipleri mayo ya da şort giymek istemeyen turistler için de özel kıyafet geliştirdi. Turistler, yörede çay toplarken giyilen muşambadan yapılan pantolon ve yağmurlukları giyinerek, rafting yapma imkanı buluyor. Su tutmayan kıyafetlerin üzerine can yelekleri giyen turistlere önce karada bilgiler veriliyor. Yaklaşık 5 kilometrelik oluşturulan güvenli parkurda turistler hem adrenalin yaşıyor hem de doyasıya eğleniyor. Özellikle öğle saatlerinde Fırtına Vadisi boyunca seyahat edenler ise dere üzerinde peş peşe giden raftingcileri görebiliyor.

ARAP TURİSTLER EĞLENCELİ ANLAR YAŞIYOR

Özellikle bölgeye yoğun olarak gelen Arap turistlerin tercih ettiği rafting bitiminde turistler, heyecan ve mutluluklarını ifade ediyor. Bu dönem ağırlıklı olarak Iraklıların yer aldığı raftingci turistler çok eğlenceli bir zaman geçirdiklerini, raftingin muhteşem adrenalin yaşattığını söylüyor.

'RAFTİNG TURİZM AKTİVİTESİ OLDU'

Fırtına Deresi'nde hem sportif hem de turistik amaçlı rafting işletmesi açan rafting milli takım antrenörlerinden Erdoğan Buçan, raftingin turizme ciddi katısı olduğunu söyledi. Buçan, Fırtına Deresinde rafting şampiyonaları düzenlenmesi ve bu sporun tanınması ile ilgide artmaya başladı. Önceleri bizi izleyenler sonraları 'Bizi de suya indirir misiniz' diye taleplerde bulunmaya başladılar. Belli bir zamandan sonra bununla baş edemeyince tesisler kurulmaya ve rafting turizmi yayılmaya başladı. Şu an bu vadide 25'in üzerinde rafting tesisi var. Kimi işletme günde 5 kimi 20 bot indiriyor. Aslında son 10 yılın en zayıf sezonunu geçiriyor olmamıza rağmen yine de raftinge ilgi yoğun. Yerli turistten ziyade Arap turistlerin yoğun ilgisi var. Araplar suyun kıt olduğu bir yerden geldikleri için suyu çok seviyorlar ve buralara cennet diyorlarö dedi.

'ÇAY MUŞAMBALARINI RAFTİNG KIYAFETİ YAPTIK'

Buçan, mayo ya da şort giymek istemeyen muhafazakar turistlerin rafting yaparken giymeleri için yeni formül bulduklarını da anlatarak, Kendi kıyafetleri ile bota binmeleri halinde suya düştüklerinde fazla su çekip can güvenlikleri tehlikede olabilir. Bunun önüne geçmek için çay üreticilerinin kullandığı muşamba yağmurluğu giydiriyoruz, üzerlerine can yeleklerini giyiyorlar. Bugüne kadar bir sorun yaşamadıkö diye konuştu.

RİZE TALEP ARTTI, FIRTINA DERESİ RAFTİNG BOTLARIYLA DOLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel RİZE TALEP ARTTI, FIRTINA DERESİ RAFTİNG BOTLARIYLA DOLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.

  • Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı
    19:38 Alanya'da horoz dövüşü operasyonu: 53 kişiden biri tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde horoz dövüşü yapılan bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 53 kişiden biri, kesinleşmiş 2 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Operasyonda ayrıca horoz dövüştürülen alanda bulunan 29 horoz da koruma altına alındı.

  • Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    19:38 Düzce'de Otomobilin Bariyere Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Düzce'de meydana gelen trafik kazasında, R.B.K. idaresindeki bir otomobil, bariyere çarparak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki dere yatağına düşmekten kurtuldu. Kazada otomobilin sürücüsü ile araçta bulunan bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği
    19:33 Sincan Cezaevi'nde tahliye talepleri ve beraat isteği

    Sincan Cezaevi'nde yargılanan sanık Ayhan Bora Kaplan ve diğer sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Duruşma 18 Nisan Perşembe günü devam edecek. Sanık Kaplan, gizli tanıkların ifadesinin usule uygun alınmadığını iddia etti. Ayrıca, araç ve telefon konularında da kendini savundu. Diğer sanıklar da savunmalarını yaptı ve tahliye taleplerini dile getirdi. Mahkeme Başkanı ile sanık Kaplan arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı
    19:27 Kütahya İl Genel Meclisi'nde yeni dönem heyecanı

    Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeleri seçildi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi
    19:26 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı Gomelauri ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da resmi ziyarette bulunarak Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu
    19:24 Dodurga Esnaf Odası Başkanı, Belediye Başkanını Kutlama Ziyaretinde Bulundu

    Dodurga Esnaf Odası Başkanı Cafer Türkoğlu, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı kutlama ziyaretinde bulundu. Türkoğlu, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Ayrıca, Türkoğlu, esnaf olarak beklentilerini Çetinkaya'ya iletti. Çetinkaya da, esnafın taleplerine duyarlı olacağını belirtti.


Advertisement