Rize Tarihi Zil Kale'de Horonlu Cumhuriyet Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Rize Tarihi Zil Kale'de Horonlu Cumhuriyet Kutlaması

Tarihi Zil Kale'de horonlu Cumhuriyet kutlamasıRİZE'de Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği üyeleri Cumhuriyet Bayramı'nı Çamlıhemşin İlçesi'ndeki tarihi Zil Kale'de horon ve söyledikleri marşlarla kutladı.

29.10.2017 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Zil Kale'de horonlu Cumhuriyet kutlaması

RİZE'de Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği üyeleri Cumhuriyet Bayramı'nı Çamlıhemşin İlçesi'ndeki tarihi Zil Kale'de horon ve söyledikleri marşlarla kutladı.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği üyeleri Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. Çamlıhemşin ilçesinde buluşan dernek üyeleri tulum eşliğinde horon oynadı, ardından tarihi Zil Kale'ye çıktı. Burada Türk bayrağı açan ve İstiklal Marşı okuyan grup hep birlikte marşlar söyledi.

TARİHİ KALEDE 4'ÜNCÜ KUTLAMA

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, dernek olarak geçmişi olmayan bir milletin geleceği olmayacağını düşünerek Cumhuriyet'e sahip çıkma adına 4 yıldır bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Farklı bir etkinlik yaparak Zil Kalesi'nde kutlama yapıyoruz. 4 yıldır aynı zamanda da bu güne özel Cumhuriyet kahvaltısı yaparak etkinliğimize başlıyoruz. Geçmişimize sahip çıkıp geleceğe daha sağlam adımlarla yürümek istiyoruzö dedi.

KLİŞE KUTLAMALARININ DIŞINA ÇIKILDI

Dernek Başkan Yardımcısı Dilek Kansız ise kutlamaların tarihi mekanda yapılmasıyla ayrı bir önem kazandığını kaydederek "Klişe kutlamaların dışına çıkarak tarihi bir mekana kutlamayı taşıdık. Memleketi sevmek memleketi tanımak ve tanıtmakla mümkün olabilir. İlimizin doğa harikası yerleri var. Bizde bayram kutlamasını doğa harikası ve tarihi bir yerde kutlamak istedikö diye konuştu.

Kutlama programı Zil Kalesi'nin gezilmesi ile sona erdi.

Rize Tarihi Zil Kale\'de Horonlu Cumhuriyet Kutlaması
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Tarihi Zil Kale'de Horonlu Cumhuriyet Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement