Rize Valisi Çakır, Osb'deki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Yerel

Rize Valisi Çakır, Osb'deki Çalışmaları İnceledi

Çakır: "550 bin metrekare alan üzerine kurulacak OSB'nin altyapı çalışmalarını, 2014 yılının mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz"

23.10.2013 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Valisi Nurullah Çakır, Kalkandere ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) devam eden altyapı çalışmalarını inceledi.

Çakır'a, incelemeleri sırasında Kalkandere Kaymakamı Ömer Cimşit, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, OSB Müdürü Hasan Günal ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

OSB'de 2009 yılından beri devam eden kamulaştırma çalışmalarının yüzde 96'sının tamamlandığını belirten Çakır, "550 bin metrekare alan üzerine kurulacak OSB'nin altyapı çalışmalarını, 2014 yılının mayıs ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bölgeye ilişkin olarak yeni bir fizibilite raporu hazırlanıyor. Şantiyenin daha da güçlendirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Çakır, Karadeniz Bölgesi'nin ve Rize'nin sanayileşme arzusunda olduğunu ve Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla bölgedeki sanayi ve ticaret hacminin artacağını vurgulayarak, "Sanayi ve ticaret alanındaki artış ile eş zamanlı olarak buradaki çalışmalarımızı tamamlamalı ve bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Yer tahsisi konusunda sanayicilerden talep geliyor. Bir taraftan bölge ile ilgili hukuki işlemler devam ettirilirken, 2014 yılı itibariyle tahsis edilen arazilerde temellerin atılacağı kanısındayım" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Valisi Çakır, Osb'deki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement